Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Το θέμα του καθεστώτος της Κριμαίας έχει λήξει

Πούτιν: Το θέμα του καθεστώτος της Κριμαίας έχει λήξει

Κόβει τη συζήτηση για το καθεστώς στην Κριμαία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος στις δηλώσεις του από την Αθήνα δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί το θέμα για την προσαρτηθείσα περιοχή λήξαν. Για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ σημείωσε ότι η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή από το να προβεί σε αντίποινα.

Κόβει τη συζήτηση για το καθεστώς στην Κριμαία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος στις δηλώσεις του από την Αθήνα δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί το θέμα λήξαν.

«Η Ρωσία δεν θα διεξάγει συνομιλίες με κανέναν σχετικά με αυτό το ζήτημα» δήλωσε αναφερόμενος στο καθεστώς της περιοχής που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Επίσης, ο Βλ.Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να προβεί σε αντίποινα κατά της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, και προειδοποίησε ότι τόσο η Ρουμανία όσο και η Πολωνία θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο της Ρωσίας.

«Αν μέχρι χθες σε αυτά τα σημεία της Ρουμανίας οι πολίτες δεν γνώριζαν τι σημαίνει να βρίσκονται στο στόχαστρο, σήμερα θα αναγκαστούμε να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας» σημείωσε.

«Το ίδιο θα συμβεί και με την Πολωνία» πρόσθεσε.

Ωστόσο, επέμεινε ότι η Ρωσία δεν θα είναι η πρώτη που θα κάνει το βήμα, μόνο θα απαντήσει στις κινήσεις της Ουάσινγκτον. «Δεν θα δράσουμε μέχρι να δούμε πυραύλους σε περιοχές κοντά στα σύνορά μας» είπε.

Ρωσοτουρκικές σχέσεις

Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει ομαλοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, όπως διακήρυξε η νέα τουρκική κυβέρνηση ότι επιθυμεί, δεδομένης και της κατάρριψης του αεροσκάφους που είχε προηγηθεί, ο ρώσος πρόεδρος απάντησε: «Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό».

Είπε ακόμη ότι «οι δυνάμεις μας δεν πολεμούν στη Συρία ενάντια στις κανονικές τακτικές δυνάμεις, αλλά ενάντια στα μορφώματα και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το μαχητικό τουρκικό μπορεί να πυροβολήσει το δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε, θα το κάναμε αλλιώς από την αρχή».

Πρόσθεσε ότι δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος, αλλά πυροβόλησαν και τον πιλότο. «Αυτό είναι έγκλημα πολέμου» είπε και πρόσθεσε ότι δεν άκουσαν εξηγήσεις από την τουρκική ηγεσία.

Ακούσαμε, είπε ο κ. Πούτιν, για την επιθυμία να αποκαταστήσουν τις σχέσεις, κι εμείς έχουμε τέτοια επιθυμία.

Kαι πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε το παν, για να έρθουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό. Ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις. Ακόμα δεν υπάρχουν» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024