Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα (και) με τον Κάμερον ανοίγει ο Τραμπ

Κόντρα (και) με τον Κάμερον ανοίγει ο Τραμπ

H συνεργασία Βρετανίας και ΗΠΑ είναι μία από τις στενότερες και ανθεκτικότερες στο δυτικό κόσμο, όμως αν γινόταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εντελώς ρόδινα: Ο Τραμπ -που «έκλεισε το μάτι» στο Brexit- προειδοποιεί πως «δεν θα έχει καλή σχέση με τον Κάμερον», κάνοντας τον ίδιο ο βρετανός πρωθυπουργός να υπογραμμίσει ότι επιμένει στη γνώμη του, και συγκεκριμένα στο ότι οι θέσεις του Τραμπ είναι «διχαστικές, λανθασμένες και ηλίθιες».

H συνεργασία Βρετανίας και ΗΠΑ είναι μία από τις στενότερες και ανθεκτικότερες στο δυτικό κόσμο, όμως αν γινόταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εντελώς ρόδινα: Οι τόνοι μεταξύ του υποψηφίου και του βρετανού πρωθυπουργού έχουν ανέβει, και ο Τραμπ -που «έκλεισε το μάτι» στο Brexit- προειδοποιεί πως «δεν θα έχει καλή σχέση με τον Κάμερον».

Ο ίδιος ο βρετανός πρωθυπουργός φρόντισε να υπογραμμίσει πως επιμένει στη γνώμη του, και συγκεκριμένα ότι οι θέσεις του Τραμπ είναι «διχαστικές, λανθασμένες και ηλίθιες».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό ITV, ο Τραμπ κλήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις που είχε εκφράσει ο Κάμερον ειδικά για τη θέση του για μπλόκο σε μουσουλμάνους. Το ζήτημα είχε ξεκινήσει να συζητείται ξανά στη Βρετανία μετά την εκλογή του Σαντίκ Καν ως δημάρχου Λονδίνου.

«Φαίνεται πως δεν θα έχουμε πολύ καλή σχέση» με τον Ντέιβιντ Κάμερον είπε ο Τραμπ στη συνέντευξη. «Ποιος ξέρει, θα ήθελα να έχω καλή σχέση μαζί του, όμως δεν μοιάζει πρόθυμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» είπε ο υποψήφιος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

Ο Τραμπ δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την επίθεση του Καν, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει αδαή. Ο Τραμπ υποστήριξε πως τα σχόλια του νέου δημάρχου ήταν αγενή, ενώ πρότεινε στον Καν να «κάνει τεστ νοημοσύνης».

Το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο δεν έμεινε αδιάφορο στις αναφορές του Τραμπ, και φρόντισε να μην υπάρξει η παραμικρή εντύπωση ότι μαλακώνει έστω και κατ’ ελάχιστον τους τόνους.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ υπογράμμισε τη Δευτέρα, μετά τη μετάδοση της συνέντευξης, ότι ο Κάμερον επιμένει στη θέση του σχετικά με την πρόταση Τραμπ για προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους, θεωρώντας την θέση «διχαστική, λανθασμένη και ηλίθια».

«Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε είναι στην προεδρία των ΗΠΑ και έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την ειδική σχέση με την Ουάσινγκτον».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024