Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H ομάδα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο ήθελε αρχικά να χτυπήσει τη Γαλλία

H ομάδα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο ήθελε αρχικά να χτυπήσει τη Γαλλία

Άλλη μία ψηφίδα στην εικόνα πως οι τζιχαντιστικοί πυρήνες μεταξύ Βελγίου και Γαλλίας είναι ένα «χαλαρό ενιαίο δίκτυο» προσθέτει η βελγική γενική εισαγγελία, λέγοντας πως αρχικός στόχος της ομάδας της 22ας Μαρτίου ήταν ξανά η Γαλλία -όμως τελικά οι δράστες επέλεξαν τις Βρυξέλλες επειδή οι αρχές είχαν σφίξει τον κλοιό γύρω τους. H ανακοίνωση έγινε την επαύριο της ταυτοποίησης του Μοχάμεντ Αμπρινί ως του «άνδρα με το καπέλο» από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Άλλη μία ψηφίδα στην εικόνα πως οι τζιχαντιστικοί πυρήνες μεταξύ Βελγίου και Γαλλίας είναι ένα «χαλαρό ενιαίο δίκτυο» προσθέτει η βελγική γενική εισαγγελία, λέγοντας πως αρχικός στόχος της ομάδας της 22ας Μαρτίου ήταν ξανά η Γαλλία -όμως τελικά οι δράστες επέλεξαν τις Βρυξέλλες επειδή οι αρχές είχαν σφίξει τον κλοιό γύρω τους.

H ανακοίνωση έγινε την επαύριο της ταυτοποίησης του Μοχάμεντ Αμπρινί ως του «άνδρα με το καπέλο» από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Με τη σύλληψή του, ο οποίος είχε σχέσεις με τον Αμπντεσλάμ (των επιθέσεων στο Παρίσι), όλοι οι γνωστοί εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και της 22ας Μαρτίου έχουν συλληφθεί ή είναι νεκροί.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της την Κυριακή, η βελγική γενική εισαγγελία ανέφερε πως «επιβεβαιώνει πως αρκετά στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να χτυπήσει εκ νέου τη Γαλλία και πως, αιφνιδιασμένοι από την γρήγορη πορεία των ερευνών, αποφάσισαν στο τέλος να χτυπήσουν τις Βρυξέλλες».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν το χτύπημα στις Βρυξέλλες, είχε συλληφθεί στο Βέλγιο ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, καταζητούμενος στο κάδρο των ερευνών για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ακολούθησαν άλλες συλλήψεις, και στις δύο χώρες, προσώπων που κατηγορούνται πως προετοίμαζαν νέα επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μεταξύ των στοιχείων που οδηγούν τις βελγικές αρχές στο ότι αρχικός στόχος της ομάδας της 22ας Μαρτίου ήταν το Παρίσι είναι ο ίδιος ο ρόλος του Αμπρινί: Θεωρείτο, όπως γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική Monde, ο «ενδέκατος» των επιθέσεων του Νοεμβρίου και είχε κάνει δύο ταξίδια με τους αδελφούς Αμπντεσλάμ μεταξύ Βρυξελλών-Παρισιού πριν τις επιθέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Τι έδειξε η έρευνα του CIES Football Observatory για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024