Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Νέες φωτογραφίες του «άνδρα με τα λευκά», έκκληση για πληροφορίες

Βέλγιο: Νέες φωτογραφίες του «άνδρα με τα λευκά», έκκληση για πληροφορίες

Νέα έκκληση απηύθυναν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου για πληροφορίες σχετικά με τον λεγόμενο «άνδρα με τα λευκά», τον καταζητούμενο για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, δημοσιοποιώντας νέες φωτογραφίες του. Η εισαγγελία ζητά ιδιαίτερα βοήθεια από όποιον μπορεί να κατέγραψε εικόνες του μετά την φυγή του από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ -έκκληση που δείχνει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η έρευνα. Τα βήματά του μέχρι το κέντρο της πόλης πριν χαθούν τα ίχνη του.

Νέα έκκληση απηύθυναν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου για πληροφορίες σχετικά με τον λεγόμενο «άνδρα με τα λευκά», τον καταζητούμενο για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, δημοσιοποιώντας νέες φωτογραφίες του.

Η εισαγγελία ζητά ιδιαίτερα βοήθεια από όποιον μπορεί να κατέγραψε εικόνες του μετά την φυγή του από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ -έκκληση που, δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις, δείχνει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η έρευνα.

Ο άνδρας είχε καταγραφεί από τις κάμερες στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ δίπλα στους δύο καμικάζι πριν τις εκρήξεις το πρωί της 22ας Μαρτίου. Είναι ο μοναδικός εν ζωή από όσους βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών ως άμεσα εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις -γνωστοί είναι μόνο οι νεκροί υπόλοιποι δράστες, οι τρεις καμικάζι (στο Ζάβεντεμ και ο τρίτος στο μετρό στο Μάελμπεκ), και ο ίδιος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την έρευνα, γνωστά για τις κινήσεις του «άνδρα με τα λευκά» -ή αλλιώς, «άνδρα με το καπέλο», επειδή στη συνέχεια πέταξε το λευκό παλτό- είναι τα εξής:

Λίγο μετά τις 07:58 (ώρα Βρυξελλών) της 22ας Μαρτίου, όταν έγιναν οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο, ο άνδρας βγήκε από το αεροδρόμιο περνώντας μπροστά από το ξενοδοχείο Sheraton και φεύγοντας από το αεροδρόμιο μέσω της περιοχής του πάρκινγκ εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.

{{{ map }}}

Συνέχισε με τα πόδια και πήγε στην ίδια την κοινότητα του Ζάβεντεμ, όπου εμφανίζεται να περπατά ήρεμα στο δρόμο μεταξύ των υπόλοιπων κατοίκων. Η ηρεμία του, ώστε να μην κινήσει υποψίες, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς στα πλάνα από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων δεν φαίνεται να τρέχει παρά μία φορά.

Στις 08:50 εμφανίζεται να περνά μπροστά από σούπερμαρκετ στην Γκρότε Ντάλστρατ (στη διαδρομή μεταξύ Ζάβεντεμ και κέντρου των Βρυξελλών). Έχει ήδη βγάλει το λευκό παλτό -άγνωστο το εάν το πέταξε σε κάδο ή το έδωσε σε κάποιον- και, έχοντας μείνει με μία μπλε μπλούζα, συνεχίζει νοτιοδυτικά προς το κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Στις 09:42 εμφανίζεται να παίρνει την κεντρική οδική αρτηρία της Λέουβενσεστενβεχ προς τα δυτικά, καταγράφεται ξανά σε κάμερα στο Meiser και συνεχίζει πριν εμφανιστεί, για τελευταία φορά, σε κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος στη γωνία Νόιερ και λεωφόρου Μπραμπανσόν -δηλαδή, στις παρυφές των ανατολικών οριών του κέντρου των Βρυξελλών- στις 09:50, οπότε και εξαφανίζονται τα ίχνη του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024