Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την αλήθεια για τον Τζούλιο Ρετζένι ζητά από την Αίγυπτο το Ευρωκοινοβούλιο

Την αλήθεια για τον Τζούλιο Ρετζένι ζητά από την Αίγυπτο το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με ψήφισμα από τις αιγυπτιακές Αρχές να συνεργασθούν με την Ιταλία στην έρευνα για το φόνο, έπειτα από βασανιστήρια, του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι, ενώ καταδίκασε τις βίαιες εξαφανίσεις και τις μαζικές καταδίκες σε θάνατο που λαμβάνουν χώρα στην Αίγυπτο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τις αιγυπτιακές Αρχές να συνεργασθούν με την Ιταλία στην έρευνα για το φόνο, έπειτα από βασανιστήρια, του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι, ενώ καταδίκασε τις βίαιες εξαφανίσεις και τις μαζικές καταδίκες σε θάνατο που λαμβάνουν χώρα στην Αίγυπτο.

Με ψήφισμα που υιοθετήθηκε κατά τη σύνοδο της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, το Ευρωκοινοβούλιο «καλεί τις αιγυπτιακές αρχές να παράσχουν στις ιταλικές αρχές όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τις πληροφορίες ώστε να διεξαχθεί από κοινού έρευνα γρήγορη, διάφανη και αμερόληπτη αναφορικά με την υπόθεση του Ρετζένι».

Συνολικά 588 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του κειμένου, δέκα το καταψήφισαν και 59 απείχαν.

Στο κείμενο οι βουλευτές «καταδικάζουν αυστηρά τον βασανισμό και τον φόνο σε ύποπτες συνθήκες του ευρωπαίου πολίτη Τζούλιο Ρετζένι».

Ο 28χρονος φοιτητής είχε εξαφανισθεί μυστηριωδώς στις 25 Ιανουαρίου στο κέντρο του Καΐρου και το πτώμα του βρέθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, με σημάδια από φρικτά βασανιστήρια, σε ένα χαντάκι σε προάστιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που εμπλέκουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στον θάνατο του Τζούλιο Ρετζένι

Υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αντιπολιτευόμενοι στην Αίγυπτο υποστηρίζουν πως ο φοιτητής, ο οποίος έκανε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα τα αιγυπτιακά κινήματα και συνδικάτα, συνελήφθη από την αστυνομία ή τις υπηρεσίες πληροφοριών που τον βασάνισαν για να πάρουν πληροφορίες.

Διπλωματικοί κύκλοι και ο ιταλικός Τύπος προκρίνουν επίσης το σενάριο αυτό.

Η Ιταλία έχει ζητήσει επίμονα να αποκαλυφθεί «όλη η αλήθεια και να ταυτοποιηθούν και να δικαστούν οι αληθινοί υπεύθυνοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024