Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουσκ: Απόφαση των «28» το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου

Τουσκ: Απόφαση των «28» το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου

Το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου δεν είναι μονεμερής ενέργεια κρατών, αλλά κοινή απόφαση των «28», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ, ευχαριστώντας τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων επειδή εφάρμοσαν μέρος της πολιτικής της ΕΕ. Για μείζον θέμα έκανε λόγο η ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν έδωσε τη συγκατάθεσή της για κλειστά σύνορα. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν κοινές αποφάσεις των «28».

Το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου δεν είναι μονεμερής ενέργεια των κρατών, αλλά κοινή απόφαση των «28», αναφέρει σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ευχαριστώντας τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων επειδή εφάρμοσαν μέρος της πολιτικής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Αν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των «28» για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα, ανέφερε στο twitter ο Γ.Κουμουτσάκος. Τι απαντά στον κ. Τουσκ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να φτάσουν στο τέλος» λέει στο tweet του ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28» σημείωσε.

Ευχαρίστησε, επίσης, τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για το γεγονός ότι εφάρμοσαν τμήμα της συνεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε ανακοινώσει τη «λήξη της ακανόνιστης ροής μεταναστών» στον Βαλκανικό Διάδρομο, αλλά στο τελικό ανακοινωθέν δεν είχε συμπεριληφθεί η φράση «ο Βαλκανικός Διάδρομος έκλεισε» εξαιτίας των αντιρρήσεων της Ελλάδας και της Γερμανίας (όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης).

Την επομένη της Συνόδου Σλοβενία, Σερβία και Κροατία ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς στις προσφυγικές ροές, ενώ και η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει παρόμοια μέτρα που θα οδηγήσουν πιθανώς σε «σφράγισμα» του Βαλκανικού Διαδρόμου μέχρι την νέα Σύνοδο Κορυφής.

Κόντρα ΝΔ – κυβέρνησης

Αν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των «28» για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα, ανέφερε στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις των «28».

Μετά την αντίδραση αυτή του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε θεωρώντας ότι «τα γριφώδη tweet» του κ. Τσίπρα δεν συνιστούν διάψευση του Ντόναλντ Τουσκ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το πράξει άμεσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024