Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Βρετανικά και γαλλικά πλοία συνδράμουν την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Την αποστολή τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ένα πολεμικό πλοίο στέλνει και η Γαλλία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας.

Την αποστολή τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Οφείλουμε να σταματήσουμε το εμπόριο (ανθρώπων) που διεξάγουν οι εγκληματίες διακινητές και να αποτρέψουμε τους ανθρώπους αυτούς να στοιβάζονται σε αυτοσχέδια σκάφη για να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο και μάταιο ταξίδι» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο βρετανός πρωθυπουργός.

Η αποστολή αυτή «δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε τους διακινητές και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους μετανάστες που σχεδιάζουν να έρθουν στην Ευρώπη ότι θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου τις ερχόμενες ημέρες θα σταλούν το RFA Mounts Bay, ένα μεταγωγικό πλοίο, δύο αναγνωριστικά πλοία και ένα ελικόπτερο Wildcat, ενώ ήδη στην περιοχή επιχειρεί το βρετανικό αναγνωριστικό πλοίο VOS Grace.

Το Σάββατο και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ένα πολεμικό της πλοίο θα αποπλεύσει αυτήν την εβδομάδα από την Τουλόν για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Ο υπουργός Άμυνας έδωσε διαταγή σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να αποπλεύσει από την Τουλόν την επόμενη εβδομάδα για να μεταβει στο Αιγαίο, όπου επιχειρεί η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ» ανακοίνωσε το υπουργείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024