Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένα σκαλί χαμηλότερα οι Ρεπουμπλικανοί, που μετρούν ποιος έχει μεγαλύτερο... χέρι

Ένα σκαλί χαμηλότερα οι Ρεπουμπλικανοί, που μετρούν ποιος έχει μεγαλύτερο… χέρι

Στο πρώτο ντιμπέιτ στους Ρεπουμπλικανούς μετά την Σούπερ Τρίτη, ο Τραμπ δέχθηκε ολομέτωπη επίθεση από τους τρεις εναπομείναντες ανθυποψηφίους του - μετά τη συντονισμένη κριτική που του άσκησαν κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Τζον ΜακΚέιν. Από το ντιμπέιτ ξεχώρισε όμως ένα στιγμιότυπο που δείχνει πόσο χαμηλά έχει πέσει η συζήτηση στο «Κόμμα του Λίνκολν», με σύγκριση... μεγεθών...

Στο πρώτο ντιμπέιτ στους Ρεπουμπλικανούς μετά την Σούπερ Τρίτη, ο Τραμπ δέχθηκε ολομέτωπη επίθεση από τους τρεις εναπομείναντες ανθυποψηφίους του – μετά τη συντονισμένη κριτική που του άσκησαν κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Τζον ΜακΚέιν. Από το ντιμπέιτ ξεχώρισε όμως ένα στιγμιότυπο που δείχνει πόσο χαμηλά έχει πέσει η συζήτηση στο «Κόμμα του Λίνκολν», με σύγκριση… μεγεθών…

Στο ντιμπέιτ που έγινε στο Ντιτρόιτ, το σκηνικό της επόμενης μάχης για το χρίσμα του κόμματος, ο Τραμπ αναγκάστηκε να αμυνθεί σε επιθέσεις των Τεντ Κρουζ, Μάρκο Ρούμπιο και Τζον Κάσιτς που τον κατηγόρησαν για αλλαγή πολιτικών θέσεων αναλόγως του πού πνέει ο άνεμος.

Αφορμή ήταν θέση που είχε εκφράσει πριν από μερικούς μήνες ο Τραμπ για τη βίζα σε ξένους «υψηλών προσόντων». «Αλλάζω, αλλάζω» ήταν η σχεδόν αμήχανη παραδοχή του Τραμπ.

Και οι τρεις ανθυποψήφιοί του αναγκάστηκαν ωστόσο, μετά από ερωτήσεις των παρουσιαστών, να πουν ότι εάν τελικά ο Τραμπ έπαιρνε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, θα τον στήριζαν στις προεδρικές εκλογές.

Η τηλεμαχία είχε από πίσω της την επίθεση που άσκησαν κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικανών στον Τραμπ, καθώς ο «πυρήνας» του κόμματος -κατά τον Τραμπ, το «κατεστημένο»- αισθάνεται μετά την Σούπερ Τρίτη ότι το κόμμα κινδυνεύει να αλωθεί από τον μεγιστάνα (με αβέβαιη έκβαση και για τις προεδρικές εκλογές).

Η πιο ηχηρή ήταν η αναφορά του Ρόμνεϊ πως ο Τραμπ είναι «απάτη». Ο Τραμπ απάντησε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, λέγοντας πως επρόκειτο απλώς για έναν «αποτυχημένο υποψήφιο».

«Ξέρετε τι λένε για τους άνδρες με μικρά χέρια»…

Το σημείο όμως που έχει ξεχωρίσει περισσότερο στο ντιμπέιτ, και έχει αφήσει άναυδους τους σχολιαστές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ήταν η διαμάχη για το μέγεθος με αφορμή τα χέρια, αλλά κατ’ επέκταση άλλα τμήματα του ανδρικού σώματος.

Ο Μάρκο Ρούμπιο είχε ειρωνευτεί πριν από λίγες ημέρες τα χέρια του Τραμπ: «Ξέρετε τι λένε για άνδρες με μικρά χέρια» είχε πει, για να διευκρινίσει, γελώντας μετά από μία μικρή παύση, πως «δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς».

Ο Τραμπ αισθάνθηκε την ανάγκη να αντεπιτεθεί και να «υπερασπιστεί τον ανδρισμό του» (όπως περιγράφουν το στιγμιότυπο οι τίτλοι στις σοβαρές αμερικανικές εφημερίδες): «Δείτε αυτά τα χέρια είπε», υψώνοντας τις παλάμες του.

«Είναι μικρά χέρια αυτά; Αν είναι μικρά, θα πρέπει να είναι μικρό και κάτι άλλο. Σας εγγυώμαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε ο Τραμπ.

Το ότι η συζήτηση αυτή είχε ξεκινήσει από τον Ρούμπιο -στον οποίον, σημειωτέον, ο Τραμπ αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ως «μικρό Μάρκο»- υπενθυμίζει επίσης ότι οι ανθυποψήφιοι του Τραμπ έχουν εδώ και καιρό αφομοιώσει το ύφος και τα όπλα με το οποία κάνει εκστρατεία ο μεγιστάνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024