Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη -και... φαρμακερή- νίκη του Τραμπ, ισχυρό ρεύμα πριν τη Σούπερ Τρίτη

Τρίτη -και… φαρμακερή- νίκη του Τραμπ, ισχυρό ρεύμα πριν τη Σούπερ Τρίτη

Με ισχυρότατα ποσοστά -που φτάνουν το εντυπωσιακό 46%- επικράτησε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των υπόλοιπων ανθυποψηφίων του στη Νεβάδα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στη σειρά. Το ρεύμα Τραμπ και ο αποπροσανατολισμός στα στρατόπεδα των Κρουζ και Ρούμπιο οδηγούν τους Ρεπουμπλικάνους στο τεστ που θα δώσει την πρώτη καθαρή ενδιάμεση εικόνα: Την ερχόμενη «Σούπερ Τρίτη», οπότε και ψηφίζουν ταυτόχρονα 12 πολιτείες.

Με ισχυρότατα ποσοστά επικράτησε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των υπόλοιπων ανθυποψηφίων του στη Νεβάδα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στη σειρά.

Στις προβολές αποτελέσματος (πρωί ώρα Αθήνας), ο Τραμπ φτάνει το 46% απέναντι σε άλλους τέσσερις υποψηφίου ενώ, σε μεγάλη απόσταση, για τη δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο.

Πλέον ο Τραμπ έχει τρεις νίκες στη σειρά -όμως, εκτός από την «ορμή» στην κούρσα για τους Ρεπουμπλικανούς, οι νίκες δείχνουν πως η απήχησή του εκτείνεται σε όλο το φάσμα των ψηφοφόρων: Στο Νότο με την άνετη επικράτηση στη Νότιο Καρολίνα, στα βορειοανατολικά με το Νιου Χάμσαϊρ και στη Δύση, τώρα με τη Νεβάδα.

Μπορεί η Νεβάδα να έχει σχετικά λίγους αντιπροσώπους σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όμως υπό αυτό το πρίσμα ήταν η πρώτη δοκιμασία της υποψηφιότητας Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς της «αχανούς Δύσης».

Η πολιτεία ήταν, κατ’ αναλογία, κρίσιμη δοκιμασία για τους ανθυποψηφίους Τεντ Κρουζ -που θεωρείται μεν «αντισυστημική υποψηφιότητα», πάντοτε όμως ως «καθαρόαιμος» Ρεπουμπλικανός- και Μάρκο Ρούμπιο -ο μοναδικός υποψήφιος με αξιώσεις που θεωρείται εκφραστής των εγκαθιδρυμένων δομών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα (για τους ανθυποψηφίους, αυτό γίνεται η «ρετσινιά του κατεστημένου»).

Το ρεύμα Τραμπ και το αίσθημα αποπροσανατολισμού στα στρατόπεδα των Κρουζ και Ρούμπιο οδηγούν τους Ρεπουμπλικάνους στο τεστ που θα δώσει καθαρή ενδιάμεση εικόνα: Την «Σούπερ Τρίτη», οπότε και την 1η Μαρτίου επιλέγουν για το χρίσμα οι Ρεπουμπλικάνοι σε 12 πολιτείες ταυτόχρονα (Αλαμπάμα, Αλάσκα, Άρκανσο, , Βερμόντ, Βιρτζίνια, Κολοράντο , Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Οκλαχόμα, Τένεσι, Τέξας, και Τζόρτζια).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024