Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλέπι: H Τουρκία βλέπει κύμα εκτοπισμένων, «δεν θα κλείσουμε πύλες»

Χαλέπι: H Τουρκία βλέπει κύμα εκτοπισμένων, «δεν θα κλείσουμε πύλες»

Την ώρα που ο ΟΗΕ καλεί την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της για τους χιλιάδες εκτοπισμένους του Χαλεπίου, ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως το κύμα μπορεί να φτάσει τις 70.000 -λέγοντας πως η χώρα «δεν θα κλείσει τις πύλες». Παράλληλα, η συριακή αντιπολίτευση καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τις επιδρομές, οι οποίες υποστηρίζουν τον συριακό στρατό στο Χαλέπι, εγείροντας ερωτηματικά για την (παγωμένη) διαδικασία στη Γενεύη. Βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό.

Την ώρα που ο ΟΗΕ καλεί την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της για τους χιλιάδες εκτοπισμένους του Χαλεπίου, ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως το κύμα μπορεί να φτάσει τις 70.000 -λέγοντας πως η χώρα «δεν θα κλείσει τις πύλες».

Παράλληλα, η συριακή αντιπολίτευση καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τις επιδρομές, οι οποίες υποστηρίζουν τον συριακό στρατό στο Χαλέπι, εγείροντας ερωτηματικά για την (παγωμένη) διαδικασία στη Γενεύη. Βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό.

Μιλώντας ενώπιον βουλευτών του κόμματός του την Τρίτη, ο Α.Νταβούτογλου ανέφερε πως εάν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Χαλέπι συνεχίσουν με αυτήν την ένταση, μπορεί 70.000 πρόσφυγες να φτάσουν στη μεθόριο. «Η Τουρκία δεν θα κλείσει τις πύλες της» ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορα, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη «αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες των τουρκικών αρχών για πιθανώς μεγάλες εισροές».

«Η Τουρκία έχει επιτρέψει την είσοδο αριθμού ευάλωτων και τραυματισμένων, ωστόσο πολύς κόσμος δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα» ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Γουίλιαμ Σπρίντλερ. «Ζητούμε από την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορα σε όσους αμάχους της Συρίας προσπαθούννα διαφύγουν από τον κίνδυνο και χρειάζονται διεθνή προστασία» ανέφερε.

Την ώρα που η Άγκυρα δεν έχει δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των συνόρων της και την είσοδο των προσφύγων από τη Συρία, η τουρκική κυβέρνηση φοβάται την εισροή συνολικά μέχρι και 600.000 προσφύγων από την επαρχία του Χαλεπίου, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους σύρους αντάρτες.

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της επιχείρησής τους που υποστηρίζεται από τις επιδρομές του ρώσου συμμάχου τους στο Χαλέπι, οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ βρίσκονται για πρώτη φορά από το 2013 σε απόσταση 20 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δυνάμεις προωθήθηκαν στην πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρίτα τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας.

Οι αντάρτες έχουν πλέον παγιδευτεί από τον στρατό που προελαύνει στο βορρά, τις κουρδικές δυνάμεις που προωθούνται από τα δυτικά και το ΙΚ που κυριαρχεί στην ανατολική πλευρά, ανέφερε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν του Παρατηρητηρίου.

«Ο στρατός προελαύνει στην ύπαιθρο και κόβει τις γραμμές επικοινωνίας των ανταρτών, οι οποίοι στη συνέχεια εγκαταλείπουν την περιοχή. Στρατηγικός στόχος είναι να αποκλείσει τα τουρκο- συριακά σύνορα για να στερήσει από τους αντάρτες την επιμελητειακή υποστήριξη» δήλωσε ο Φαμπρίς Μπαλάνς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό

Την Τρίτη, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σημείο βόρειας συνοικίας της Δαμασκού, σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση.

Τα συριακά ΜΜΕ μιλούν για νεκρούς και τραυματίες.

«Ένα παγιδευμένο από τρομοκράτες αυτοκίνητο εξερράγη σε λαϊκή αγορά στο Μασακέν Μπαρζέ της Δαμασκού με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» ανέφερε η συριακή τηλεόραση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024