Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λουτρό αίματος σε βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό

Λουτρό αίματος σε βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό

Την ώρα που στη Γενεύη πραγματοποιούνται δύσκολες συνομιλίες για τη Συρία, περισσότεροι 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 110 τραυματίστηκαν σε τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, που ελέγχεται από το καθεστώς Άσαντ, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Φωτορεπορτάζ

Την ώρα που στη Γενεύη πραγματοποιούνται δύσκολες συνομιλίες για τη Συρία, περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, που ελέγχεται από το καθεστώς της Δαμασκού, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από 60, ανάμεσά τους 25 σιίτες μαχητές.

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε κάνει λόγο για 45 νεκρούς και 110 τραυματίες.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, σημειώνει το Παρατηρητήριο.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν κτίρια να φλέγονται και συντρίμμια αυτοκινήτου κοντά στο τζαμί.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Σε ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει ότι δύο μέλη του πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένα, κοντά στο σιιτικό τζαμί.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε αρχικά μεταδώσει ότι 30 ήταν οι νεκροί από τις εκρήξεις. Το πρακτορείο ανέφερε ότι η μια έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και οι άλλες προκλήθηκαν από δύο καμικάζι.

Στο τζαμί υπάρχει το μαυσωλείο της Ζεϊνάμπ, μιας από τις εγγονές του προφήτη Μωάμεθ. Πολλοί σιίτες προσκυνητές από το Ιράν, το Ιράκ, τις χώρες του Κόλπου και τον Λίβανο επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο αυτό.

Τον Φεβρουάριο του 2015, το τζαμί αποτέλεσε στόχο επίθεσης αυτοκτονίας στην οποία τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε σημείο ελέγχου κοντά στο τέμενος.

Τον ίδιο μήνα, έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε λιβανέζους σιίτες προσκυνητές στο τζαμί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024