Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Είμαστε μόνο στην αρχή» λέει ο Ρέντσι για τις συμφωνίες με το Ιράν

«Είμαστε μόνο στην αρχή» λέει ο Ρέντσι για τις συμφωνίες με το Ιράν

Οι συμφωνίες που υπογράψαμε με το Ιράν «είναι μόνο η αρχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τα deals που συμφώνησε η Ρώμη με την Τεχεράνη. Οι δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι έγιναν μετά την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Οι συμφωνίες που υπογράψαμε με το Ιράν «είναι μόνο η αρχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τα deals που συμφώνησε η Ρώμη με την Τεχεράνη.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι έγιναν μετά την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στην Ιταλία, ο πρόεδρος του Ιράν θα υπογράψει διμερείς συμφωνίες με την Ρώμη ύψους 17 δισ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Ρέντσι είπε ότι θα εντατικοποιηθεί η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις υποδομές.

«Ακόμα και σε τομείς που οι απόψεις μας διαφέρουν, αποδείξαμε ότι ξέρουμε να χρησιμοποιούμε τον διάλογο» είπε.

Ο πρόεδρος του Ιράν αναφέρθηκε και στα καυτά θέματα της επικαιρότητας, όπως η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. «Είμαστε στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αν το Ιράν δεν είχε παίξει το ρόλο του, η κατάσταση θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα» είπε με νόημα

Την Τρίτη ο Ρουχανί θα μεταβεί στην Αγία Έδρα για να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τις επόμενες ημέρες, ο ιρανός πρόεδρος θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Παρίσι – όπου και αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την αγορά των Airbus.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Αμπάς Αχουντί, το Ιράν θα υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά 114 αεροσκαφών Airbus, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για την αγορά 100 Boeing.

Η Τεχεράνη έχει γνωστοποιήσει από καιρό πως χρειάζεται να ανανεώσει τον στόλο των επιβατικών αεροπλάνων της, ο οποίος επλήγη από έλλειψη ανταλλακτικών λόγω των εμπορικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί από την Ουάσινγκτον και άλλες δυτικές χώρες

Η έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας για την άρση των κυρώσεων έχει καλλιεργήσει το έδαφος για επιστροφή της Τεχεράνης στη διεθνή σκηνή, και η οικονομία είναι το πρώτο πεδίο. Προ ημερών δε, ο κινέζος πρόεδρος είχε επισκεφθεί το Ιράν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024