Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έντεκα νεκρούς αφήνει πίσω του ο «Snowzilla» στις ανατολικές ΗΠΑ

Έντεκα νεκρούς αφήνει πίσω του ο «Snowzilla» στις ανατολικές ΗΠΑ

Τουλάχιστον έντεκα θάνατοι αποδίδονται στην φονική κακοκαιρία που πλήττει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Οι κυβερνήτες 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Β.Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Ν.Τζέρσεϊ, Δ.Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι), καθώς και ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον, αλλά και της Νέας Υόρκης κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον έντεκα θάνατοι αποδίδονται στην φονική κακοκαιρία που πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η χιονοθύελλα πλήττει και τις Πολιτείες του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Πενσιλβάνια, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, το Κεντάκι και κατευθύνεται σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ.
{{{ map }}}
Όπως αναφέρει το BBC, από περίπου 50 εκατομμύρια πολίτες σε 13 πολιτείες έχει ζητηθεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς τα μέτωπα της κακοκαιρίας κινούνται βορειότερα.

Ένα παχύ στρώμα χιονιού έχει καλύψει την Ουάσινγκτον, καθώς η χιονοθύελλα γνωστή πλέον ως «Snowzilla» (από τη λέξη snow που σημαίνει χιόνι και το όνομα του κινηματογραφικού τέρατος Godzilla) έχει παραλύσει τις οδικές, τις σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι), καθώς και τον δήμαρχο της Ουάσινγκτον και τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πολίτες προειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

Οι μητροπολιτικές περιοχές της Ουάσινγκτον και της Βαλτιμόρης αναμένεται ότι θα πληγούν περισσότερο από τη χιονοθύελλα.

Το χιόνι προβλέπεται ότι θα υπερβεί τα 60 εκατοστά, ενώ θα συνοδεύεται από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως 90 χλμ/ώρα, αλλά αναμένεται να κοπάσουν το απόγευμα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα παράλια αναμένονται πλημμύρες.

Από νωρίς σήμερα το πρωί χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Πενσιλβάνια, περιλαμβανομένης της πόλης της Φιλαδέλφειας.

Σε επτά τοποθεσίες γύρω από την Ουάσινγκτον το χιόνι έχει ξεπεράσει -σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία- τα 76 εκατοστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ουάσινγκτον ρεκόρ χιονόπτωσης είχε σημειωθεί 1922, όταν το χιόνι είχε φθάσει τα 71,1 εκατοστά.

Περισσότερες από 8.700 πτήσεις ματαιώθηκαν, ενώ η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak τροποποίησε τα δρομολόγιά της.

Η υπηρεσία δημόσιων μέσων μεταφοράς της Ουάσινγκτον έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία των συγκοινωνιών, του μετρό περιλαμβανομένου, έως την Κυριακή.

Περίπου 150.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Βόρεια Καρολίνα βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Τεράστια τα προβλήματα και στη Βαλτιμόρη, όπου η προειδοποίηση θα ισχύει μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024