Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολύνεκρη επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν

Πολύνεκρη επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν

Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην πόλη Τσαρσάντα, σπέρνοντας το θάνατο και ξεκινώντας πολύωρη μάχη με τις στρατιωτικές δυνάμεις, η οποία κατέληξε στην εξόντωση των τεσσάρων δραστών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, ο αριθμός των νεκρών -φοιτητές και καθηγητές- βρίσκεται στους 19 και των τραυματιών στους 50. Αντικρουόμενες δηλώσεις από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν για το εάν ευθύνονται για την επίθεση. Φωτορεπορτάζ

Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην πόλη Τσαρσάντα, σπέρνοντας το θάνατο και ξεκινώντας πολύωρη μάχη με τις στρατιωτικές δυνάμεις, η οποία κατέληξε στην εξόντωση των τεσσάρων δραστών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, ο αριθμός των νεκρών -φοιτητές και καθηγητές- βρίσκεται στους 19 και των τραυματιών στους 50.

Εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν αρνήθηκε ότι η ισλαμιστική οργάνωση ευθύνεται για το αιματοκύλισμα στο πανεπιστήμιο. Η γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου ήλθε λίγες ώρες αφότου ανώτατος διοικητής των Ταλιμπάν δήλωσε ότι τέσσερις μαχητές του εξαπέλυσαν την επίθεση.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης την περιορισμένη ορατότητα λόγω της ομίχλης που επικρατούσε και, σύμφωνα με τις αναφορές, σκαρφάλωσαν την περίφραξη και μπήκαν στο συγκρότημα την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα.

Πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν ισχυρή στρατιωτική κινητοποίηση στο συγκρότημα του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, από το εσωτερικό του συγκροτήματος ακούστηκαν επιπλέον δύο εκρήξεις μετά την εισβολή.

Η επίθεση γίνεται σχεδόν έναν χρόνο μετά το μακελειό στο σχολείο της κοντινής Πεσαβάρ, όταν οι Ταλιμπάν είχαν σκοτώσει 134 μαθητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ρυθμούς τελικού Conference League τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα (pics)

Τα Μέσα Μεταφοράς «ντύθηκαν» στα χρώματα του Conference League με αφορμή τον μεγάλο τελικό της Αθήνας στον οποίο φιναλίστ είναι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024