Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκόπια: Υπηρεσιακή κυβέρνηση Ντιμίτριεφ μέχρι τις κάλπες του Απριλίου

Σκόπια: Υπηρεσιακή κυβέρνηση Ντιμίτριεφ μέχρι τις κάλπες του Απριλίου

Ο Εμίλ Ντιμίτριεφ, βετεράνος του συντηρητικού κόμματος VMRO, ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην ΠΓΔΜ μέχρι το στήσιμο των πρόωρων καλπων στις 24 Απριλίου. Η κυβέρνησή του πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, το οποίο θα διαλυθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ο Εμίλ Ντιμίτριεφ, βετεράνος του συντηρητικού κόμματος VMRO, ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην ΠΓΔΜ μέχρι το στήσιμο των πρόωρων καλπων στις 24 Απριλίου.

Η κυβέρνησή του πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, το οποίο θα διαλυθεί στο τέλος Φεβρουαρίου -στα μέσα δηλαδή της θητείας του- με φόντο την πολιτική κρίση που είχε πυροδοτήσει η υπόθεση των υποκλοπών.

Η διαμεσολάβηση της ΕΕ και των ΗΠΑ, όταν η πολιτική πίεση στον Νίκολα Γκρούεφκσι είχε κορυφωθεί, κατέληξε σε οδικό χάρτη για στήσιμο εκλογών.

Το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που είχε βρεθεί στην κορυφή των αντιδράσεων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, διαμαρτύρεται ότι οι εκλογές γίνονται πολύ νωρίς, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και των καταλόγων και η εφαρμογή συμφωνιών που αφορούν μεταξύ άλλων τη λειτουργία των ΜΜΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι η ενέργεια

Το βασικό ζητούμενο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι να βγάλουν οι παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την ενέργεια που είχαν και κόντρα στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024