Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ομπάμα κηρύσσει την ελπίδα στο μέλλον πριν τον τελευταίο του χρόνο

Ο Ομπάμα κηρύσσει την ελπίδα στο μέλλον πριν τον τελευταίο του χρόνο

Το μήνυμα στους Αμερικανούς πως «δεν πρέπει να φοβόμαστε το μέλλον» διέτρεχε ολόκληρη την τελευταία ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για την «Κατάσταση του Έθνους», μαζί με το θετικό απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του και τους στόχους του για τον τελευταίο του χρόνο στο Λευκό Οίκο. Το ζήτημα της οπλοκατοχής αναφέρθηκε μεν μόνο μία φορά, όμως ο πρόεδρος φρόντισε να περάσει το μήνυμα κρατώντας ένα έδρανο αδειανό στην αίθουσα για όλα τα θύματα της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.

Το μήνυμα στους Αμερικανούς πως «δεν πρέπει να φοβόμαστε το μέλλον» διέτρεχε ολόκληρη την τελευταία ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για την «Κατάσταση του Έθνους», μαζί με το θετικό απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του και τους στόχους του για τον τελευταίο του χρόνο στο Λευκό Οίκο -καλώντας τους Αμερικανούς να μην ενδώσουν στις «σειρήνες» της καταστροφολογίας.

Το ζήτημα της οπλοκατοχής αναφέρθηκε μεν μόνο μία φορά, όμως ο πρόεδρος φρόντισε να περάσει το μήνυμα κρατώντας ένα έδρανο αδειανό στην αίθουσα για όλα τα θύματα της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ. To έδρανο, δίπλα στην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, προκάλεσε κύμα σχολίων στο Διαδίκτυο (με hashtag στο Twitter το #EmptySeat).

Στην ομιλία του, ο Ομπάμα στράφηκε εναντίον της καλλιέργειας φόβου στους αμερικανούς πολίτες, κάτι που εμμέσως επέρριψε στο αντίπαλο κόμμα, καλώντας τους Αμερικανούς να μην «ενδώσουν» σε κηρύγματα φόβου, είτε για την αμερικανική οικονομία, είτε για την ασφάλεια.

Αναγνώρισε ότι πολλοί Αμερικανοί αισθάνονται αποκλεισμένοι από ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα που «αισθάνονται ότι είναι στημένο εναντίον τους».

«Κάθε φορά που γίνονταν μεγάλες αλλαγές, υπήρχαν εκείνοι που μας έλεγαν να φοβόμαστε το μέλλον, που υποστήριζαν ότι μπορούμε να πατήσουμε φρένο στην αλλαγή, που υπόσχονταν να αποκαταστήσουν το «παλιό μεγαλείο» μόνο με το να βάλουμε χαλινάρι σε κάποια ομάδα ή κάποια ιδέα που αισθάνονταν ότι μας απειλούσε, αλλά κάθε φορά υπερβαίναμε αυτό τον φόβο» είπε ο Ομπάμα.

Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε προειδοποίηση από το βήμα του Κονγκρέσου κατά των υπερβολικών δηλώσεων για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον «τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». «Παίζουν το παιχνίδι των τζιχαντιστών» προειδοποίησε.

«Τα πλήθη των μαχητών στις καρότσες των τζιπ και οι διαταραγμένοι εγκέφαλοι που συνωμοτούν σε διαμερίσματα και γκαράζ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες και πρέπει να συλληφθούν. Αλλά δεν αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του Εθνους μας» είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την Κατάσταση της Ενωσης.

«Εάν αμφιβάλλετε για τη δέσμευση της Αμερικής, ή για τη δική μου δέσμευση, στην απόδοση δικαιοσύνης- ρωτήστε τον Οσάμα μπιν Λάντεν» είπε χαρακτηριστικά.

Το να κάνει κανείς λόγο για παρακμή της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί «πολιτικό μύθευμα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στις κινδυνολογικές δηλώσεις τους δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024