Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: Δεν στηρίζω κανέναν που δεν στηρίζει τα μέτρα για την οπλοκατοχή

Ομπάμα: Δεν στηρίζω κανέναν που δεν στηρίζει τα μέτρα για την οπλοκατοχή

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα κανενός Δημοκρατικού για την προεδρία, ο οποίος δεν θα στηρίξει τις αλλαγές που προωθεί στο ζήτημα της οπλοκατοχής. Ο πρόεδρος αρθρογράφησε για το ζήτημα στους Times της Νέας Υόρκης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα κανενός Δημοκρατικού για την προεδρία, ο οποίος δεν θα στηρίξει τις αλλαγές που προωθεί στο ζήτημα της οπλοκατοχής.

«Δεν θα μιλήσω υπέρ κανενός, δεν θα ψηφίσω, δεν θα υποστηρίξω κανέναν υποψήφιο, ακόμα και στο δικό μου κόμμα, ο οποίος δεν θα στηρίξει τα μέτρα κοινής λογικής για τη μεταρρύθμιση (στην κατοχή) όπλων» έγραψε στους New York Times.

«Όλοι μας χρειάζεται να απαιτήσουμε ηγέτες αρκετά γενναίους για να πάρουν θέση ενάντια στα ψέματα του λόμπυ των όπλων» συνέχισε.

Το διάταγμα του Ομπάμα θα επιβάλλει τη διενέργεια ελέγχων για τους αγοραστές ακόμη και στους «τυφλούς διαύλους» των πωλήσεων στο Διαδίκτυο και στις εκθέσεις όπλων.

Βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, μόνο τα πιστοποιημένα καταστήματα πώλησης όπλων έχουν την υποχρέωση να διενεργούν ελέγχους για το ποιος αγοράζει όπλα -αφήνοντας στο κενό την «κερκόπορτα» των διαδικτυακών πωλήσεων και των εκθέσεων όπλων.

Επιπλέον, οι πολιτειακές αρχές θα καλούνται να παρέχουν πληροφορίες για άτομα που αποκλείονται από την αγορά όπλων εξαιτίας ψυχιατρικού ιστορικού ή περιστατικών ενδοοικογενιακής βίας.

Προτείνεται επίσης η αύξηση του προσωπικού του FBI και της ATF (υπηρεσίας ελέγχου για οινοπνευματώδη, προϊόντα καπνού και όπλα) ώστε να αυξηθούν κατά 50% οι έλεγχοι ιστορικού σε πρόσωπα που πρόκειται να αγοράσουν όπλα.

Το Κογκρέσο θα κληθεί επίσης να εγκρίνει κονδύλια ύψους 500 εκατ. δολαρίων για να βελτιωθεί η πρόσβαση σε δομές ψυχικής υγείας ενώ τα υπουργεία Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας καλούνται να διερευνήσουν τεχνολογίες για «έξυπνα όπλα», οι οποίες θα ενισχύουν την ασφάλεια της χρήσης όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024