Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δράμα χωρίς τέλος: 34 σοροί προσφύγων ξεβράστηκαν στα τουρκικά παράλια

Δράμα χωρίς τέλος: 34 σοροί προσφύγων ξεβράστηκαν στα τουρκικά παράλια

Τις σορούς 34 προσφύγων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρία παιδιά, έχουν εντοπίσει οι τουρκικές αρχές σε δύο διαφορετικά σημεία στα  τουρκικά παράλια απέναντι από τη Λέσβο. Οι δύο βάρκες με τις οποίες προσπάθησαν να φθάσουν στη Λέσβο αναποδογύρισαν εν μέσω κακοκαιρίας και βυθίστηκαν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος καθώς δεν είναι σαφής ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Σκληρές εικόνες

Τις σορούς 34 προσφύγων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρία παιδιά, έχουν εντοπίσει οι τουρκικές αρχές σε δύο διαφορετικά σημεία στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Λέσβο. Οι δύο βάρκες με τις οποίες προσπάθησαν να φθάσουν στη Λέσβο αναποδογύρισαν εν μέσω κακοκαιρίας και βυθίστηκαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος καθώς δεν είναι σαφής ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στα δύο σκάφη.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, μία φουσκωτή λέμβος με 22 πρόσφυγες που ξεκίνησε στις 5.00 το πρωί από το Αϊβαλί με προορισμό τη Λέσβο ανετράπη λίγο μετά την αναχώρησή της λόγω θαλασσοταραχής. Μία δεύτερη φουσκωτή βάρκα, που επίσης βυθίστηκε, ξεκίνησε από το Δεκελί. Δεν είναι γνωστό πόσοι πρόσφυγες επέβαιναν σε αυτήν.

Σκληρό περιεχόμενο

Σε παραλία κοντά στο Αϊβαλί είχαν εντοπιστεί έως το απόγευμα 24 σοροί, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής ακτοφυλακής στο πρακτορείο Reuters. Κατά πληροφορίες τουρκικών μέσων οι πρόσφυγες ήταν ιρακινής και αλγερινής καταγωγής.

Άλλοι δέκα πρόσφυγες, τρεις εκ των οποίων παιδιά, βρέθηκαν νεκροί στο κοντινό Δεκελί.{{{ map }}}

Οι τουρκικές Αρχές κατόρθωσαν να διασώσουν άλλους 12 πρόσφυγες από τη θάλασσα και τα βράχια στην ακτογραμμή του Αϊβαλί, ενώ μέχρι το απόγευμα συνεχιζόταν η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024