Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Σήμα για «κίνδυνο επίθεσης» σε αριθμό πρωτευουσών της ΕΕ

Αυστρία: Σήμα για «κίνδυνο επίθεσης» σε αριθμό πρωτευουσών της ΕΕ

Η αυστριακή αστυνομία ανέφερε πως «φιλική ξένη υπηρεσία» έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια των γιορτών σε «αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών», πριν την Πρωτοχρονιά. Η Βιέννη ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας, αλλά τονίζει πως δεν διαπιστώνει λόγο ακύρωσης συγκεντρώσεων. Δεν δόθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες, αναφέρει η Βιέννη.

Η αυστριακή αστυνομία ανέφερε πως «φιλική ξένη υπηρεσία» έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια των γιορτών σε «αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών». Η Βιέννη ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας, αλλά τονίζει πως δεν διαπιστώνει λόγο ακύρωσης συγκεντρώσεων.

Δεν δόθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες, αναφέρει η Βιέννη.

To σήμα αναφερόταν σε κίνδυνο «βομβιστικής ή ένοπλης επίθεσης» σε χώρους που συνήθως συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος κατά τη διάρκεια των γιορτών, μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Αν και η προειδοποιήση ήταν γενική, «εξαιτίας της έντασής της, υποδεικνεύει υψηλότερο κίνδυνο από το σύνηθες», ανέφερε η αυστριακή αστυνομία.

Η Βιέννη ανέφερε επίσης πως από την μη κατονομαζόμενη ξένη υπηρεσία πληροφοριών διαβιβάστηκε «αριθμός ονομάτων υπόπτων».

Από τους ελέγχους βάσει αυτών των στοιχείων «δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο», συμπλήρωσαν οι αυστριακές αρχές. Η αστυνομία ζήτησε την «κατανόηση» των πολιτών για ενισχυμένους ελέγχους σε πολυσύχναστα σημεία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη ενιχυμένα σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στον απόηχο των επιθέσεων του Παρισιού. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σε δύο περιπτώσεις λήφθηκαν προσωρινά εξαιρετικά ενισχυμένα μέτρα με φόντο την τρομοκρατία: Στις Βρυξέλλες, όπου εξαρχής είχε οδηγήσει το νήμα των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, και στην ελβετική Γενεύη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024