Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

«Παγώνει» η συμφωνία απομάκρυνσης τζιχαντιστών από προάστια της Δαμασκού

Αναβλήθηκε κατά πληροφορίες εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και προέβλεπε την απομάκρυνση σήμερα, Σάββατο, περισσότερων από 2.000 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και μαχητών του Μετώπου αλ-Νόσρα, μαζί με τις οικογένειές τους, από προάστια στα νότια της Δαμασκού, όπως και την ασφαλή διέλευση και μεταφορά τους στη Ράκα. Η συμφωνία «πάγωσε» μετά το θάνατο αρχηγού ισχυρής αντάρτικης οργάνωσης σε αεροπορική επιδρομή.

Αναβλήθηκε κατά πληροφορίες εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και προέβλεπε την απομάκρυνση σήμερα, Σάββατο, περισσότερων από 2.000 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και μαχητών του Μετώπου αλ-Νόσρα, μαζί με τις οικογένειές τους, από προάστια στα νότια της Δαμασκού, όπως και την ασφαλή διέλευση και μεταφορά τους στη Ράκα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετέδωσε ότι η συμφωνία αναβλήθηκε μετά το θάνατο σε αεροπορική επιδρομή του Ζαχράν Αλούς, ηγέτη της Τζάις αλ Ισλάμ, μίας από τις ισχυρότερες ανταρτικές οργανώσεις που δρουν στα προάστια της Δαμασκού.

Η αυτοκινητοπομπή με την οποία θα μεταφέρονταν οι ισλαμιστές μαχητές θα περνούσε από το έδαφος που ήλεγχε ο Αλούς για να φτάσει στον τελικό προορισμό της που ήταν η Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, ανέφερε το δίκτυο Manar.

Και το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών αναβλήθηκε καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφαλή διέλευσή τους από κάποια περιοχή μετά τον θάνατο του Αλούς.

Τα λεωφορεία που είχαν φτάσει για να παραλάβουν τους μαχητές και τουλάχιστον 1.500 μέλη των οικογενειών τους επέστρεψαν στη βάση τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024