Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μουσουλμάνοι περιφρούρησαν χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Γαλλία

Μουσουλμάνοι περιφρούρησαν χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Γαλλία

Σε μία συμβολική κίνηση διακοινοτικής ενότητας σε δύσκολους καιρούς για τη Γαλλία, ομάδα μουσουλμάνων στην πόλη Λανς, στο βόρειο τμήμα της χώρας, προσφέρθηκε για «περιφρούρηση» της νυχτερινής χριστουγεννιάτικης λειτουργίας. Τα φετινά Χριστούγεννα στη Γαλλία γίνονται όχι μόνο υπό το ακόμη ισχύον καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά και με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά και διαφόρων ειδών χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις.

Σε μία συμβολική κίνηση διακοινοτικής ενότητας σε δύσκολους καιρούς για τη Γαλλία, ομάδα μουσουλμάνων στην πόλη Λανς, στο βόρειο τμήμα της χώρας, προσφέρθηκε για «περιφρούρηση» της νυχτερινής χριστουγεννιάτικης λειτουργίας.

Τα φετινά Χριστούγεννα στη Γαλλία γίνονται όχι μόνο υπό το ακόμη ισχύον καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά και με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά και διαφόρων ειδών χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το France Info, περίπου 15 μουσουλμάνοι με γιλέκα εμφανίστηκαν ως «φρουρά» στην εκκλησία της Λανς για τη λειτουργία της νύχτας προς Παρασκευή.

Οι πιστοί που προσήλθαν τους ευχαρίστησαν για την κίνησή τους και στο τέλος της λειτουργίας τους εξέφρασαν την συγκίνησή τους, με τον ιερέα να τους δίνει και το λεγόμενο «Φως της Βηθλεέμ», σύμβολο ειρήνης.

Την περιφρούρηση είχε διοργανώσει η τοπική κοινότητα μουσουλμάνων και, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Αμπντελκαντέρ Αουσέτζ, επρόκειτο για «συνειδητή χειρονομία». «Οι μουσουλμάνοι στη Γαλλία στέκονται στο πλευρό των συμπολιτών τους, εάν υπάρξουν επιθέσεις, τότε θα μας σκοτώσουν όλους μαζί» είπε στο iTele.

To υπουργείο Εσωτερικών έχει καλέσει σε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και έχει συστήσει για πολλές συγκεντρώσεις ελέγχους στις εισόδους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024