Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Απορρίφθηκε ένσταση για τη μετεγκατάσταση σύρων προσφύγων

Τέξας: Απορρίφθηκε ένσταση για τη μετεγκατάσταση σύρων προσφύγων

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε αίτηση της πολιτείας για πάγωμα της απόφασης να επιτραπεί η είσοδος σε σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν «κατά κύριο μέρος αβάσιμες υποθέσεις». Εντός της ημέρας, μάλιστα, αναμένεται να φτάσει στο Χιούστον μια οικογένεια οκτώ Σύρων προσφύγων.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε αίτηση της πολιτείας για πάγωμα της απόφασης να επιτραπεί η είσοδος σε σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν «κατά κύριο μέρος αβάσιμες υποθέσεις».

Εντός της ημέρας, μάλιστα, αναμένεται να φτάσει στο Χιούστον του Τέξας μια οικογένεια οκτώ Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων είναι και έξι παιδιά ηλικίας 6 έως 15, και μια 26χρονη γυναίκα της οποίας η μητέρα ήδη ζει στη περιοχή.

Ήταν η δεύτερη φορά που η πολιτεία προσπάθησε να εμποδίσει πρόσφυγες στο έδαφός της μέσω άμεσης δικαστικής απόφασης.

«Η Επιτροπή (του Τέξας) απέτυχε να αποδείξει μέσω αρμόδιων στοιχείων ότι τρομοκράτες έχουν όντως παρεισφρήσει στο πρόγραμμα προσφύγων, και πολύ λιγότερο ότι οι συγκεκριμένοι αυτοί πρόσφυγες είναι τρομοκράτες» αναφέρει στην απόφασή του ο Ντέιβιντ Γκόντμπι, ομοσπονδιακός δικαστής της αρμόδιας περιφέρειας στην οποία ανήκει το Τέξας.

Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει παρόμοιες προσφυγές και σε άλλες πολιτείες, των οποίων οι κυβερνήτες έχουν δηλώσει ότι θα εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία για λόγους ασφάλειας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει υπόμνημα στο περιφερειακό δικαστήριο του Ντάλας, στο Τέξας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αρμόδια για την πολιτική μετανάστευσης, όχι οι πολιτείες.

Από το 2011, 243 Σύροι πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί στο Τέξας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024