Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ «ανοίγουν» στις γυναίκες όλες τις μάχιμες θέσεις

Οι ΗΠΑ «ανοίγουν» στις γυναίκες όλες τις μάχιμες θέσεις

Το Πεντάγωνο θα επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε όλες τις μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ. Ο αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, απορρίπτοντας έτσι σχετικό αίτημα των Πεζοναυτών.

Το Πεντάγωνο θα επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε όλες τις μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ.

Το Πεντάγωνο είχε θέσει σε ισχύ εντολή τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με την οποία ο στρατός Ξηράς, οι Πεζοναύτες, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία, είχαν περιθώριο μέχρι το 2016 για να προτείνουν τις εξαιρέσεις από κανονισμό που επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε όλες τις μάχιμες μονάδες.

Ο Κάρτερ ανακοίνωσε ότι μετά από μελέτη των στοιχείων, ο Στρατός, το Ναυτικό, η Αεροπορία και οι Ειδικές Δυνάμεις του στρατού αποφάσισαν ότι όλες οι μάχιμες θέσεις θα είναι ανοιχτές για τις γυναίκες που διαθέτουν τα προσόντα.

«Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις» είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι το Σώμα των Πεζοναυτών ζήτησε να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, αίτημα με την αιτιολογία ότι τα Σώματα που περιλαμβάνουν και άνδρες και γυναίκες δεν είναι το ίδιο ικανά με εκείνα που αποτελούνται μόνο από άνδρες.

Ο Κάρτερ απέρριψε το αίτημα αυτό, σημειώνοντας ότι όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να διέπονται από τους ίδιους κανόνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024