Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζουν όλα στο πρόγραμμα εισόδου στις ΗΠΑ χωρίς βίζα

Αλλάζουν όλα στο πρόγραμμα εισόδου στις ΗΠΑ χωρίς βίζα

Στο μικροσκόπιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας μπαίνει το πρόγραμμα εισόδου στη χώρα χωρίς βίζα (visa waiver program) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη. Τα δύο υπουργεία θα επανεξετάσουν το πρόγραμμα και θα επανέλθουν με προτάσεις εντός 60 ημερών. Το πρόγραμμα αφορά 38 χώρες, μεταξύ αυτών, η Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας μπαίνει το πρόγραμμα εισόδου στη χώρα χωρίς βίζα (visa waiver program) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Τα δύο υπουργεία θα επανεξετάσουν το πρόγραμμα σε σχέση με τις 38 χώρες που εξαιρούνται από την έκδοση βίζα για είσοδο των πολιτών τους στις Ηνωμένες Πολιτείες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) και θα επανέλθουν με προτάσεις εντός 60 ημερών.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η λήψη και χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών από όσους εισέρχονται χωρίς βίζα, ενώ θα εξετάζονται και τα ταξίδια που έκαναν στο παρελθόν σε χώρες «που αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος θα συνεργαστεί στενά με το Κογκρέσο, ώστε οι χώρες που συμμετέχουν στο visa waiver program να το πράττουν με «ενισχυμένα» σε ζητήματα ασφάλειας διαβατήρια.

Μάλιστα, το πρόστιμο που ισχύει για τις αεροπορικές εταιρείες που δεν ελέγχουν επαρκώς τα στοιχεία διαβατηρίου των ταξιδιωτών θα αυξηθεί στα 50.000 δολάρια από 5.000 δολάρια που είναι σήμερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024