Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας ζητούν Μέρκελ, Ολάντ

Αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας ζητούν Μέρκελ, Ολάντ

Αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ μετά από συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι. Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ο Ολάντ είπε ότι θα ήταν «πολύ καλό σημάδι» εάν η Γερμανία έκανε περισσότερα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και η Μέρκελ απάντησε: «Δεν μπορούμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με λόγια».
 

Αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ μετά από συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από τους Τούρκους» είπε ο Ολάντ.

Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στο πλευρό της γερμανίδας καγκελαρίου που επισκέπτεται το Παρίσι, ο Ολάντ είπε ότι θα ήταν «πολύ καλό σημάδι» εάν η Γερμανία έκανε περισσότερα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αν και επισήμανε ότι κατανοεί τους δισταγμούς του Βερολίνου να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της, η Μέρκελ εξέφρασε τη στήριξή της στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα και άφησαν «μουδιασμένο» τον πλανήτη.

Από τη γαλλική πρωτεύουσα, η Μέρκελ είπε ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα ήταν ένα πλήγμα κατά της Ευρώπης και του κόσμου.

«Όταν ο Γάλλος πρόεδρος μου ζητάει να σκεφθώ τι επιπλέον μπορούμε να κάνουμε, τότε είναι καθήκον μας να συλλογιστούμε επ’ αυτού και επίσης να αντιδράσουμε πολύ σύντομα εδώ» τόνισε η Μέρκελ.

«Είμαστε δυνατότεροι από την τρομοκρατία, πρέπει να παλέψουμε» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος με λόγια.

«Πρέπει να ενωθούμε για να βρούμε μία μόνιμη λύση» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Είπε ότι η Γερμανία θα απαντήσει στο αίτημα της Γαλλίας να κάνει περισσότερα το Βερολίνο για να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Γαλλία. «Μοιραζόμαστε τον πόνο των Γάλλων πολιτών» σημείωσε.

Η Γερμανία έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στις επιδρομές κατά της ISIS σε Συρία και Ιράκ. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα προσφέρει χρήματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, σημειώνοντας ότι απαιτείται ανθρωπιστική λύση.

O Ολάντ είπε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία που έχουν φτάσει στην Ευρώπη. Τόνισε, όμως, ότι δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε τους πρόσφυγες τρομοκράτες.

Ζήτησε, επίσης, επαρκείς ελέγχους στα σύνορα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024