Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αεροσκάφη για εντοπισμό ρωσικών υποβρυχίων, δυνάμεις για την ISIS θέλει η Βρετανία

Αεροσκάφη για εντοπισμό ρωσικών υποβρυχίων, δυνάμεις για την ISIS θέλει η Βρετανία

Σε ετοιμότητα για ανάληψη δράσης σκοπεύει να θέσει η Βρετανία «περισσότερα πλοία, αεροπλάνα και στρατιώτες», σημειώνει ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μάικλ Φάλον, λίγο πριν ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοινώσει τις προτάσεις του για την αναθεώρηση της αμυντικής στρατηγικής της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά που θα προτείνει ο Κάμερον είναι η ανάπτυξη αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης.

Σε ετοιμότητα για ανάληψη δράσης σκοπεύει να θέσει η Βρετανία «περισσότερα πλοία, αεροπλάνα και στρατιώτες», σημειώνει ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μάικλ Φάλον, λίγο πριν ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοινώσει τις προτάσεις του για την αναθεώρηση της αμυντικής στρατηγικής της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά που θα προτείνει ο Κάμερον είναι η ανάπτυξη αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης.

Ο Κάμερον σκοπεύει να προτείνει τη δημιουργία μέχρι το 2025 δύο ταξιαρχιών (που θα αποτελείται από 5.000 στρατιώτες η κάθε μία), η οποία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στόχος είναι η αντιμετώπιση «διαφορετικών» απειλών.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση κατά 12 δισεκατομμύρια λίρες στις αμυντικές δαπάνες. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της άμυνας της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και της Ρωσίας.

Ο Κάμερον θα ανακοινώσει ότι:

  • Οι ταξιαρχίες θα επανδρωθούν από τον στρατό και θα λάβουν εξοπλισμό για ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τη νέα γενιά θωρακισμένων οχημάτων Ajax.
  • Εννέα Boeing P8 θα χρησιμοποιούνται για εντοπισμό υποβρυχίων. Έρχονται να καλύψουν ένα κενό που είχε αφήσει πίσω της η κατάργηση των κατασκοπευτικών αεροσκαφών Nimrod.
  • Δεκαετής αύξηση του λειτουργικού χρόνου ζωής των αεροσκαφών Typhoon της RAF έως το 2040 και αναβάθμισή τους.

Ανησυχία για τα ρωσικά υποβρύχια

Η αναθεώρηση της αμυντικής στρατηγικής εν μέσω αυξημένου συναγερμού που έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι, καθώς και της αυξημένης ανησυχίας για τα ρωσικά υποβρύχια.

Την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος της RAF πραγματοποιεί έρευνα ανοιχτά της Σκωτίας, εν μέσω πληροφοριών ότι ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στην περιοχή.

Φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού, καθώς και υποβρύχιο εκτιμάται ότι συμμετέχουν στις έρευνες, μαζί με καναδικά και γαλλικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν περιπολίες.

Σύμφωνα με την Telegraph, το γαλλικό αεροσκάφος αναζητά το υποβρύχιο εδώ και περίπου 10 ημέρες.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

    Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 02 Μαϊου 2024