Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: «Αναγκαστική» υπέρβαση του 3% στο έλλειμμα λόγω τρομοκρατίας

Γαλλία: «Αναγκαστική» υπέρβαση του 3% στο έλλειμμα λόγω τρομοκρατίας

Οι στόχοι για το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμα «αναγκαστικά» δεν θα επιτευχθούν εξαιτίας της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είπε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. «Η Κομισιόν πρέπει να καταλάβει πως η μάχη εναντίον της ISIS δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αλλά και την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρωθυπουργός.

Οι στόχοι για το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμα «αναγκαστικά» δεν θα επιτευχθούν εξαιτίας της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είπε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Η Κομισιόν πρέπει να καταλάβει πως η μάχη εναντίον της ISIS δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αλλά και την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρωθυπουργός.

Μιλώντας την Τρίτη στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter, ο Βαλς εξήγησε πως το Παρίσι «θα υπερβεί αναγκαστικά» τους δημοσιονομικούς στόχους καθώς σκοπεύει να ενισχύσει με περίπου 10.000 το προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και να κινητοποιήσει περισσότερα κεφάλαια για τα μέσα τους.

Όσον αφορά την πορεία της γαλλικής οικονομίας, οι περισσότερες εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών τις προηγούμενες ημέρες επισήμαναν πως μετά από ανάλογα προηγούμενα δεν είχε προκληθεί διαρκής ζημιά στην ανάπτυξη.

Η Κομισιόν, κατά την παρουσίαση της διαδικασίας για το ευρωπαϊκό εξάμηνο, ανέφερε σχετικά με τη γαλλία και τις επιθέσεις πως «το Σύμφωνο σταθερότητας δεν είναι άκαμπτο, αλλά ευέλικτο», διά στόματος του Πιερ Μοσκοβισί.

«Αντιλαμβανόμαστε την προτεραιότητα στην ασφάλεια, το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν εμποδίζει νόμιμες επιλογές των κυβερνήσεων» ανέφερε ο επίτροπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024