Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαγή στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, περίπου 100 νεκροί

Σφαγή στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, περίπου 100 νεκροί

Ασύλληπτη η τραγωδία που ζει αυτή τη νύχτα η Γαλλία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομηρία στο θέατρο Bataclan έληξε με τουλάχιστον 100 νεκρούς, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αστυνομική επιχείρηση και πόσοι είχαν σκοτωθεί από τους δράστες. «Θα ηγηθούμε του αγώνα. Θα είμαστε αμείλικτοι» δήλωσε μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης ο Ολάντ.

Ασύλληπτη η τραγωδία που ζει αυτή τη νύχτα η Γαλλία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομηρία στο θέατρο Bataclan έληξε με τουλάχιστον 100 νεκρούς, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αστυνομική επιχείρηση και πόσοι είχαν σκοτωθεί από τους δράστες.

Γάλλος αξιωματούχος μίλησε για μακελειό μέσα στο θεάτρο και ανέφερε ότι οι δράστες χρησιμοποιήσαν εκρηκτικά.

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται και τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με το AFP.

Στο σημείο βρέθηκε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και υπουργοί της κυβέρνησης. «Θα ηγηθούμε του αγώνα. Θα είμαστε αμείλικτοι» δήλωσε μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης.

Το ιστορικό της επίθεσης

Η ομηρία στο Bataclan ξεκίνησε γύρω στις 11 ώρα Ελλάδας. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο ώς και για 100 άτομα εγκλωβισμένα μέσα στο θέατρο, καθώς και για δράστες νεαρής ηλικίας χωρίς κουκούλες που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και όπλα Καλάσνικοφ.

Όμηρος μέσα από το Bataclan έκανε απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω site κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι ακόμη μέσα στο Bataclan. 1ος όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα».

Ανδρας που κατάφερε να ξεφύγει δήλωσε: «Καταφέραμε να διαφύγουμε. Υπήρχε αίμα παντού. Ανοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος. Επικράτησε πανικός».

Αλλοι επιζώντες από το μακελειό ανέφεραν πως οι δράστες φώναζαν «Allahu Akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος»).

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Bataclan (…) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού» αφηγήθηκε νεαρός, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου» συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας «Allahu Akbar» με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο… Ήταν κόλαση» πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) ακούστηκε σειρά εκρήξεων και πυροβολισμοί μέσα στο θέατρο, λίγη ώρα αφότου οι αρχές προανήγγειλαν αστυνομική έφοδο.

Στις 2 το πρωί το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση στο θέατρο έληξε και «δύο δράστες σκοτώθηκαν».

Οι τηλεοράσεις έδειξαν πολίτες να βγαίνουν από το θέατρο και λίγη ώρα αργότερα το θέατρο άδειασε και από τους τελευταίους επιζώντες.

Νένα Σώκου, Χρήστος Κοσβανής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024