Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατία «βλέπει» και το Ισραήλ πίσω από τη συντριβή στο Σινά

Τρομοκρατία «βλέπει» και το Ισραήλ πίσω από τη συντριβή στο Σινά

Σε τρομοκρατική επίθεση αποδίδει το Ισραήλ τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet στο γειτονικό Σινά, με τον υπουργό Άμυνας Μ.Γιαλόν να δηλώνει ότι η «μεγαλύτερη πιθανότητα» είναι αυτή της κατάρριψης του Airbus με βόμβα. Το Ισραήλ είχε αποφύγει έως σήμερα κάθε δημόσιο σχόλιο σχετικά με τα πιθανά αίτια της συντριβής...

Σε τρομοκρατική επίθεση αποδίδει το Ισραήλ τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet στο γειτονικό Σινά, με τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιαλόν να δηλώνει ότι η «μεγαλύτερη πιθανότητα» είναι αυτή της κατάρριψης του Airbus με βόμβα.

Το Ισραήλ, το οποίο παρακολουθεί στενά το Σινά, είχε αποφύγει έως σήμερα κάθε δημόσιο σχόλιο σχετικά με τα πιθανά αίτια της συντριβής, ακόμη και αφότου ΗΠΑ και Βρετανία μίλησαν για εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών περί κατάρριψης από ισλαμιστές εξτρεμιστές.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απ’ ότι καταλαβαίνουμε να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια -η μεγαλύτερη πιθανότητα» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Δεν συμμετέχουμε στην έρευνα, αλλά απ’ ότι ακούμε και καταλαβαίνουμε, θα εκπλαγώ εάν αποδειχθεί ότι δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια με την έκρηξη βόμβας εντός του αεροσκάφους» είπε ο Γιαλόν, σύμφωνα με εκπρόσωπό του που μετέφερε τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας προς τον Τύπο.

Ο Μοσέ Γιαλόν δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία, ούτε και επιβεβαίωσε ή διέψευσε αναφορά του δικτύου CNN ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν σε Αμερικανούς και Βρετανούς αναλυτές υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών στο Σινά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αλμέιδα: «Ο Ολυμπιακός ανυψώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αξίζει να είναι στον τελικό του Conference League»

Ο Ματίας Αλμέιδα έβγαλε το καπέλο στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024