Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσοχή με τις θεωρίες για βόμβα στο αεροπλάνο συνιστούν Ρωσία, Αίγυπτος

Προσοχή με τις θεωρίες για βόμβα στο αεροπλάνο συνιστούν Ρωσία, Αίγυπτος

Η Ρωσία και η Αίγυπτος κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να είναι προσεκτική όσον αφορά τις δηλώσεις βρετανών και αμερικανών αξιωματούχων ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά το Σάββατο προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αεροπλάνο.

Η Ρωσία και η Αίγυπτος κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να είναι προσεκτική όσον αφορά τις δηλώσεις βρετανών και αμερικανών αξιωματούχων ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά το Σάββατο προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αεροπλάνο.

Μετά τις δηλώσεις του Κάμερον ότι είναι «πιο πιθανή» η τρομοκρατική ενέργεια, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το γεγονός ότι η Βρετανία δεν είχε μοιραστεί τα στοιχεία που διαθέτει με τη Μόσχα.

Ο Κάμερον είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για την αιτία της συντριβής του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο, προσθέτοντας πάντως πως η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει ενδεχόμενη «ανάμιξη τρομοκρατών» στην καταστροφή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την αιτία του συμβάντος, πάντως δεν αποκλείουμε τίποτε, ούτε την πιθανότητα ανάμιξης τρομοκρατών», είπε ο Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή, ο επαναπατρισμός χιλιάδων Βρετανών που έχουν αποκλειστεί στο Σαρμ Ελ-Σέιχ, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να «παγώσει» τις πτήσεις από το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο.

Οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν μόνο χειραποσκευή, ενώ οι υπόλοιπες βαλίτσες θα μεταφερθούν με ξεχωριστό αεροσκάφος.

Εν τω μεταξύ, η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου στο Σαρμ Ελ-Σέιχ εδώ και περίπου έναν χρόνο και ότι είχε σταλεί ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια στο τέλος του 2014. Εκπρόσωπος του Κάμερον ανέφερε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε κάποιες από τις ανησυχίες της Βρετανίας κι ότι υπήρχε «καλή συνεργασία».

Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «δεν συνιστά» στους Γάλλους πολίτες να επισκέπτονται το Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, απ’ όπου απογειώθηκε το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε το Σάββατο, εκτός εάν «συντρέχουν επιτακτικοί, ιδίως επαγγελματικοί λόγοι», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η ταξιδιωτική σύσταση που εξέδωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ , η οποία συνετάχθη σήμερα και έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου, στην ενότητα Συστάσεις προς τους Ταξιδιώτες, ισχύει επιπλέον για την πόλη Τάμπα, που βρίσκεται επίσης στο Σινά.

Στο Βέλγιο, η αεροπορική εταιρεία Jetair ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έως την Κυριακή τρεις πτήσεις χωρίς επιβάτες προς την Αίγυπτο προκειμένου να μεταφέρει τους πελάτες της πίσω στο Βέλγιο από το Σαρμ Ελ Σέιχ, οι οποίοι ωστόσο δεν θα μπορούν να πάρουν μαζί τους καμιά αποσκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024