Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες παιδιά-πρόσφυγες εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο στη Βουλγαρία

Δεκάδες παιδιά-πρόσφυγες εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο στη Βουλγαρία

Περίπου 130 πρόσφυγες εντοπίστηκαν στο εσωτερικό ενός φορτηγού - ψυγείου στα σύνορα Βουλγαρίας - Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας. Τα Βαλκάνια αντιμετωπίζουν μία τεράστια πρόκληση εξαιτίας της αυξημένης ροής προσφύγων. Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης.

Περίπου 130 πρόσφυγες εντοπίστηκαν στο εσωτερικό ενός φορτηγού – ψυγείου στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Οι πρόσφυγες -38 άνδρες, 33 γυναίκες και 58 παιδιά- δήλωσαν ότι είναι Σύροι κρύβονταν πίσω από μπουκάλια με ανθρακούχο νερό στο εσωτερικό ενός φορτηγού- ψυγείου στον κεντρικό συνοριακό σταθμό Καπιτάν- Αντρέεβο, στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.

Ο τούρκος οδηγός που ταξίδευε προς τη Ρουμανία συνελήφθη.

«Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών δεν εμπνέει ανησυχία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το καλοκαίρι, 71 πρόσφυγες είχαν βρεθεί νεκροί εντός ενός φορτηγού ψυγείου το οποίο είχε εγκαταλείψει ο οδηγός του στην Αυστρία.

Σε μια μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η αστυνομία της Βουλγαρίας διεξήγαγε ελέγχους σε σχεδόν 6.000 οχήματα και συνέλαβε 16 διακινητές και 495 μετανάστες σε ολόκληρη την χώρα.

Τα Βαλκάνια αντιμετωπίζουν μία τεράστια πρόκληση εξαιτίας της αυξημένης ροής προσφύγων.

Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο τα σύνορα της Ελλάδας-ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης, με τη ροή να είναι συνεχιζόμενη, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, πέρασαν τα σύνορα 7.500 πρόσφυγες, ενώ σε αναμονή βρίσκονται άλλοι 2.000, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024