Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συντριβή στο Σινά: Απορρίπτουν Ρωσία και Αίγυπτος τα περί «κατάρριψης»

Συντριβή στο Σινά: Απορρίπτουν Ρωσία και Αίγυπτος τα περί «κατάρριψης»

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κάιρο απορρίπτουν ως αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς πως τζιχαντιστές κατέρριψαν το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες. Η αιγυπτιακή πλευρά πιθανολογεί πως το αίτιο του δυστυχήματος ήταν τεχνικό πρόβλημα. Πενθεί η Ρωσία, εξετάζονται τα δύο μαύρα κουτιά που εντοπίστηκαν. Και η Emirates, μετά τις Lufthansa και Air France, θα αποφεύγει να πετά πάνω από το Σινά.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κάιρο απορρίπτουν ως αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς πως τζιχαντιστές κατέρριψαν το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες. Η αιγυπτιακή πλευρά πιθανολογεί πως το αίτιο του δυστυχήματος ήταν τεχνικό πρόβλημα.

Πενθεί η Ρωσία, εξετάζονται τα δύο μαύρα κουτιά που εντοπίστηκαν. Και η Emirates, μετά τις Lufthansa και Air France, θα αποφεύγει να πετά πάνω από το Σινά -παρά το ότι ο ισχυρισμός για κατάρριψη δεν φαίνεται να ευσταθεί.

«Οι ισχυρισμοί ότι τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς» λέει στο Ιντερφάξ ο ρώσος υπουργός Μεταφορών.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ, που ανέφερε πως πιθανότερο στην παρούσα φάση θεωρείται το τεχνικό πρόβλημα. Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός βρέθηκε στο σημείο της συντριβής μερικές ώρες μετά το δυστύχημα.

Μεταξύ των 224 επιβαινόντων στο Airbus A321-200 της ρωσικής Metrojet (όπως είναι η εμπορική ονομασία της εταιρείας Kogalymavia) βρίσκονταν 25 παιδιά. Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι επιβαίνοντες ήταν Ρώσοι, ενώ η Ουκρανία ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις πολίτες της.

Το βάρος των ερευνών στα μαύρα κουτιά

Η εξέταση των δύο καταγραφέων ξεκίνησε άμεσα, όπως ανέφεραν και οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με το Κάιρο, τα δύο μαύρα κουτιά έχουν μόνο μικρές ζημιές και αναμένεται σύντομα να «μιλήσουν».

Από το σημείο της συντριβής, στην περιοχή της Χασανά περίπου 70 χλμ. νότια του Ελ Αρίς, έχουν περισυλλεχθεί 163 σοροί.

Στο ρωσικό κρατικό κανάλι NTV, γυναίκα που δήλωσε σύζυγος του συγκυβερνήτη Σεργκέι Τρουκάτσεφ, η Νατάλια Τρουκάτσεβα, υποστήριξε πως ο συγκυβερνήτης είχε μιλήσει πριν την απογείωση με την κόρη του και της είχε εκφράσει αμφιβολίες για την κατάσταση του αεροσκάφους.

Η Metrojet ανέφερε πως το αεροσκάφος βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ο κυβερνήτης, ο Βάλερι Νέμοφ, ήταν πολύ έμπειρος, έχοντας στο ιστορικό του 12.000 ώρες πτήσης.

Παράλληλα, η ρωσική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε στην Metrojet να πραγματοποιεί πτήσεις με αεροσκάφη Airbus A321 μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, ο αιγύπτιος αξιωματούχος που έλεγξε το αερσοκάφος πριν από την απογείωση από το Σαρμ ελ Σεΐχ δεν είχε διαπιστώσει τεχνικά προβλήματα. Επίσης, οι δύο πιλότοι δεν είχαν γνωστά προβλήματα υγείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024