Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστικό το κίνητρο της επίθεσης στο σουηδικό σχολείο

Ρατσιστικό το κίνητρο της επίθεσης στο σουηδικό σχολείο

Η σουηδική αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης με ξίφος στο σχολείο του Τρολχάταν είχε ρατσιστικό κίνητρο, και χειρίζεται την υπόθεση ως έκλημα μίσους. Κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό βασει των ευρημάτων στο σπίτι τού -νεκρού, πλέον- δράστη και του πώς επέλεξε τα θύματά του.

Η σουηδική αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης με ξίφος στο σχολείο του Τρολχάταν είχε ρατσιστικό κίνητρο, και χειρίζεται την υπόθεση ως έκλημα μίσους. Στην επίθεση σκοτώθηκαν ένας δάσκαλος και ένας μαθητής.

Η αστυνομία κατέληξε στα κίνητρα τού -νεκρού, πλέον- δράστη βασει των ευρημάτων στο σπίτι του του πώς επέλεξε τα θύματά του.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό όπως αναφέρει η αστυνομία ακόμη και το πώς ήταν ντυμένος ο 21χρονος δράστης, «σχηματίζουν συνολικά την εικόνα πως το κίνητρό του ήταν ρατσιστικό για το έγκλημα στο σχολείο Κρόναν».

Αρκετοί από τους μαθητές στο Κρόναν είναι παιδιά μεταναστών. Τα στοιχεία των δύο νεκρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο δράστης είχε μπει το πρωί της Πέμπτης με μάσκα και ξίφος στην καφετέρια του σχολείου. Αρχικά, οι μαθητές νόμιζαν πως επρόκειτο για φάρσα, για αυτό και πήγαν ακόμη και να βγάλουν φωτογραφίες με τον 21χρονο.

Ο δράστης μαχαίρωσε δύο δασκάλους και δύο μαθητές, έναν 15χρονο και έναν 11χρονο. Στη συνέχεια εξέπνευσαν ένας από τους δασκάλους και ένας από τους μαθητές. Η αστυνομία πυροβόλησε δύο φορές τον δράστη, χαμηλά στον κορμό, ο οποίος και εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024