Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν ήταν γνωστός στις Αρχές ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο της Σουηδίας

Δεν ήταν γνωστός στις Αρχές ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο της Σουηδίας

Ο 21 ετών δράστης της επίθεσης με ξίφος σε σχολείο στο Τρολχάταν της Σουηδίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν δάσκαλο και έναν μαθητή, δεν ήταν γνωστός στις Αρχές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο άνδρας που δέχθηκε σφαίρες από αστυνομικούς, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Ο 21 ετών δράστης της επίθεσης με ξίφος σε σχολείο στο Τρολχάταν της Σουηδίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν δάσκαλο και έναν μαθητή, δεν ήταν γνωστός στις Αρχές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο άνδρας δέχθηκε σφαίρες από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Θορντ Χάραλντσον σημείωσε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του νεαρού και βρήκε πράγματα «που έχουν ενδιαφέρον για την έρευνα».

Ο νεαρός μπήκε με ξίφος στην καφετέρεια του σχολείου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας χτύπησε την πόρτα δύο σχολικών αιθουσών και μαχαίρωσε αυτούς που άνοιξαν την πόρτα.

Ένας δάσκαλος και ένας μαθητής υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ άλλος ένας δάσκαλος και άλλος ένας μαθητής έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Αρχικά, οι μαθητές θεώρησαν ότι ο μασκοφόρος με το σπαθί τους έκανε φάρσα και πολλοί ήταν αυτοί που είχαν σπεύσει να φωτογραφηθούν μαζί του, πριν αυτός σκορπίσει τον τρόμο.

Ορισμένοι ανέφεραν, μάλιστα, ότι η μάσκα και η περιβολή του θύμιζε εκείνη του Νταρθ Βέιντερ στο Star Wars.

«Σε κατάσταση σοκ η χώρα»

Ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣτ’ είπε ότι η χώρα του είναι σε κατάσταση σοκ και ότι έμαθε τα νέα με «θλίψη και τρόμο».

Ο ίδιος είπε ότι οι σκέψεις της βασιλικής οικογένειας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και ότι οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου χρειάζονται στήριξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – Άρης

LIVE: Λαμία – Άρης. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – Άρης για την 9η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024