Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Καναδάς, υπό τη νέα κυβέρνηση, σταματά τις επιδρομές εναντίον της ISIS

Ο Καναδάς, υπό τη νέα κυβέρνηση, σταματά τις επιδρομές εναντίον της ISIS

Θα αποσύρει ο Καναδάς τα μαχητικά του από την πολυεθνική δύναμη υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί σε Συρία και Ιράκ εναντίον της ISIS, όπως επιβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό στην πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Καναδάς πάντως θα συνεχίσει τη συμμετοχή στην εκπαίδευση μαχητών.

Θα αποσύρει ο Καναδάς τα μαχητικά του από την πολυεθνική δύναμη υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί σε Συρία και Ιράκ εναντίον της ISIS, όπως επιβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό στην πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Καναδάς πάντως θα συνεχίσει τη συμμετοχή στην εκπαίδευση μαχητών.

Ο Τριντό, οι Φιελεύθεροι του οποίου ανέτρεψαν την κυβέρνηση Συντηρητικών του Χάρπερ εξασφαλίζοντας αυτοδυναμία στις κάλπες, είχε δεσμευτεί προεκλογικά για αποχώρηση από τις επιδρομές.

Η αυτοδύναμη εκλογή του τού επιτρέπει να εφαρμόσει πλήρως τις προεκλογικές του θέσεις. Στην πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Τριντό ενημέρωσε τον Ομπάμα για τις προθέσεις του.

Ο αμερικανός πρόεδρος «καταλαβαίνει τη δέσμευση που είχα κάνει για τερματισμό των επιχειρήσεων» ανέφερε ο Τριντό στους δημοσιογράφους μετά το τηλεφώνημα με την Ουάσινγκτον.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Καναδά θα συνεχίσουν ωστόσο να συμμετέχουν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην εκπαίδευση μαχητών. Πριν το τηλεφώνημα, η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει την ελπίδα της «να συνεχίσει η νέα καναδική κυβέρνηση την υποστήριξη στις προσπάθειες του συνασπισμού για καταπολέμηση της ISIS σε Ιράκ και Συρία».

Στα διμερή θέματα, ο Τριντό επανέλαβε τη δέσμευση για στενή συνεργασία. Η εκλογή του δεν «απειλεί» το ζήτημα του αγωγού πετρελαίου Keystone XL -που είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός ΗΠΑ- καθώς ο Τριντό έχει επανειλημμένα εκφράσει την υποστήριξή του στο έργο.

Ο Καναδάς συμμετείχε στο συνασπισμό εναντίον της ISIS με μαχητικά CF-18 και περίπου 70 στελέχη που συμμετείχαν στην εκπαίδευση μαχητών στο βόρειο Ιράκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024