Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ «δίνει το λόγο της» ότι δεν θα επιβληθούν φόροι λόγω προσφυγικού

Η Μέρκελ «δίνει το λόγο της» ότι δεν θα επιβληθούν φόροι λόγω προσφυγικού

Αντιμέτωπη με την ολοένα αυξανόμενη δυσφορία στους κόλπους του δικού της συντηρητικού μπλοκ και των Βαυαρών συμμάχων για το άνοιγμα των συνόρων στους πρόσφυγες, η Άνγκελα Μέρκελ αποκλείει σε συνέντευξή της το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φόρου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ δηλώνει την ίδια στιγμή ότι η Γερμανία θα δεχθεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή ο πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ είναι το ίδιο της κόμμα.

Αντιμέτωπη με την ολοένα αυξανόμενη δυσφορία στους κόλπους του δικού της συντηρητικού μπλοκ και των Βαυαρών συμμάχων για το άνοιγμα των συνόρων στους πρόσφυγες, η Άνγκελα Μέρκελ αποκλείει σε συνέντευξή της το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φόρου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ δηλώνει την ίδια στιγμή ότι η Γερμανία θα δεχθεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή ο πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ είναι το ίδιο της κόμμα.

«Μπορούμε να χαιρόμαστε επειδή διαχειριζόμασταν καλά την οικονομία μας επί χρόνια και η οικονομική μας κατάσταση είναι σήμερα καλή» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης που πρόκειται να δημοσιευτεί στο φύλλο της Δευτέρας της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα εάν δίνει τον λόγο της ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων που να συνδέονται με την προσφυγική κρίση, η καγκελάριος απάντησε: «Ναι, ρητώς».

Το Σάββατο, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ενός «φόρου αλληλεγγύης» για να καλυφθεί το κόστος προκειμένου να σταματήσει η άφιξη αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Μιλώντας εν τω μεταξύ την Κυριακή σε εκδήλωση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο Μάιντς, ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην μπαίνουν ούτε στην λογική της καγκελαρίου που λέει «θα τα καταφέρουμε», αλλά ούτε σε αυτήν του Βαυαρού πρωθυπουργού Χορστ Ζεεχόφερ που ζητά να σφραγιστούν τα σύνορα.

Πρόκειται για τις λάθος εναλλακτικές, τόνισε ο Γκάμπριελ και προσέθεσε ότι το θέμα στην πραγματικότητα είναι «να δημιουργήσουμε στην Γερμανία τις συνθήκες προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Το κεντρικό σημείο της συντηρητικής κοσμοθεωρίας «λιγότερο κράτος, λιγότεροι φόροι, λιγότερη ρύθμιση, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις», αλλά και περισσότερη απομόνωση και λιγότερη αλληλεγγύη, κλονίζεται, υποστήριξε ο Γκάμπριελ, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση η Μέρκελ βρίσκει μεγαλύτερη συμπάθεια στους Σοσιαλδημοκράτες από ό,τι στο ίδιο της το κόμμα.

«Οι σκληρότεροι αντίπαλοί της δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, στην CDU και στην CSU» δήλωσε.

Επικρίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ

Στην συνέντευξή του στο CBS, ο Ντόναλντ Τραμπ, φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικακών, επέκρινε τη γερμανίδα καγκελάριο, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί προς όφελος των προσφύγων είναι «παρανοϊκός».

«Δε συμπαθώ τις μεταναστεύσεις. Δε συμπαθώ τους ανθρώπους που έρχονται […] Θα ξεσπάσουν ταραχές στη Γερμανία. Αυτό που κάνει [η Άνγκελα Μέρκελ] στη Γερμανία είναι τρελό» δήλωσε.

Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις, ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της υποδοχής 10.000 προσφύγων στην χώρα του. Πρόσθεσε όμως ότι «θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο Δούρειο Ίππο [..] εάν οι άνθρωποι αυτοί αποδειχθούν ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος».

Ο μεγιστάνας πρότεινε μάλιστα να οριστεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας όπου θα καταφεύγουν οι πρόσφυγες.

Τάχθηκε ακόμα υπέρ των ρωσικών επιθέσεων στη Συρία «εφόσον ο Πούτιν επιτίθεται κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024