Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινο φως» για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πήρε ο Πούτιν από τη Βουλή

«Πράσινο φως» για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πήρε ο Πούτιν από τη Βουλή

Η ρωσική Άνω Βουλή ενέκρινε αίτημα του ρώσου προέδρου να εγκριθεί ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό για στήριξη του Άσαντ στη Συρία. Η επιχείρηση θα έχει «σαφές χρονικό περιθώριο» και συνίσταται αποκλειστικά σε αεροπορικές επιδρομές κατά της ISIS, ανέφεραν ρωσικά κυβερνητικά στελέχη. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «μοιράζεται πληροφορίες» με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές στη Συρία μέσω του κέντρου στη Βαγδάτη.

Η ρωσική Άνω Βουλή ενέκρινε αίτημα του ρώσου προέδρου να εγκριθεί ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό για στήριξη του Άσαντ στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «μοιράζεται πληροφορίες» με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές στη Συρία μέσω του κέντρου στη Βαγδάτη. Η επιχείρηση θα έχει «σαφές χρονικό περιθώριο» και συνίσταται αποκλειστικά σε αεροπορικές επιδρομές κατά της ISIS, ανέφεραν ρωσικά κυβερνητικά στελέχη.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει το αίτημα λίγο πριν την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (η Άνω Βουλή) χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. Το Σώμα, δηλαδή οι αντιπρόσωποι των ρωσικών ομόσπονδων κρατιδίων, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα την Τετάρτη.

Τελευταία φορά που η Μόσχα είχε προχωρήσει σε τέτοια άδεια ήταν το 2014, κατά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό RIA Novosti, πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ζητήσει στρατιωτική στήριξη από το Κρεμλίνο.

Ο Ιβάνοφ ανέφερε πως η απόφαση σχετίζεται μόνο με μέσα της ρωσικής αεροπορίας όχι με χερσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας πως «έχει αποκλειστεί η χρήση δυνάμεων επί του συριακού εδάφους». Η απόφαση, ανέφερε, σχετίζεται με το ρωσικό εθνικό συμφέρον, καθώς στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία δραστηριοποιούνται και μαχητές από τη Ρωσία (κυρίως τις περιοχές του Καυκάσου).

Ο ίδιος μίλησε για σαφές χρονικό περιθώριο στην ανάπτυξη των δυνάμεων, το οποίο όμως δεν δημοσιοποίησε «για προφανείς λόγους» όπως είπε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμνυνας έκανε λόγο, όπως μεταδίδει το Interfax, για ανταλλαγή πληροφορίων με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές εναντίον της ISIS στη Συρία μέσω του κέντρου που έχει συσταθεί στην ιρακινή πρωτεύουσα. Το κέντρο στη Βαγδάτη εμπλέκει και ιρανούς αξιωματούχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024