Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με τον Άσαντ, ξεκαθαρίζει ο Πούτιν

Πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με τον Άσαντ, ξεκαθαρίζει ο Πούτιν

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στο θέμα της Συρίας. «Θα ήταν πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με την συριακή κυβέρνηση» ξεκαθάρισε. Λίγο νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε αποκαλέσει τον Άσαντ, τύραννο.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στο θέμα της Συρίας. «Θα ήταν πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με την συριακή κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε τη δημιουργία μιας ευρύτερης αντι-τρομοκρατικής συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπου τα μουσουλμανικά κράτη θα παίζουν τον πρώτο ρόλο.

«Πρέπει πραγματικά να αναγνωρίσουμε ότι μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις του Άσαντ και οι κούρδοι παλεύουν πραγματικά κατά του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» τόνισε.

Ο Πούτιν άσκησε σκληρή κριτική στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι πρώτα έδωσαν όπλα στις διάφορες ομάδες ανταρτών και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν επικεφαλής συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και της κυβέρνησης Άσαντ.

Ο Πούτιν ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχε πει νωρίτερα στο αμερικανικό δίκτυο CBS, καλώντας στη δημιουργία μιας περιφερειακής «δομής συντονισμού» εναντίον της τζιχαντιστικής ISIS.


Όσον αφορά την ενίσχυση της ρωσικής υποστήριξης στη Δαμασκό τις τελευταίες εβδομάδες -με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού- ο Πούτιν επανέλαβε την στήριξή του στο συριακό καθεστώς.

Πάντως, είπε, η «η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος σε επιχειρήσεις στην επικράτεια της Συρίας ή άλλων κρατών». «Τουλάχιστον, δεν το σχεδιάζουμε προς το παρόν» προσέθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Στη Συρία «ο μόνος νόμιμος συμβατικός στρατός είναι ο συριακός, που πολεμά τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε και επανέλαβε ότι «η Ρωσία θα ήθελε να βρει έδαφος για κοινή δράστη εναντίον των τρομοκρατών».

Με την ISIS, υπενθύμισε, μάχονται «πάνω από 2.000 ένοπλοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης». «Αντί να τους περιμένουμε να επιστρέψουν, θα έπρεπε να βοηθήσουμε τον Άσαντ να τους αντιμετωπίσει εκεί, στη Συρία» είπε ο Πούτιν.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 18 Μαϊου 2024