Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοκ εκφράζει ο ΟΗΕ για τη μεταχείριση των προσφύγων από την Ουγγαρία

Σοκ εκφράζει ο ΟΗΕ για τη μεταχείριση των προσφύγων από την Ουγγαρία

Σοκαρισμένος από τη μεταχείριση των προσφύγων από την Ουγγαρία δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ενώ το σοκ της εξέφρασε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σοκαρισμένος από τη μεταχείριση των προσφύγων από την Ουγγαρία δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ενώ το σοκ της εξέφρασε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο Μπαν τόνισε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους πρέπει να γίνονται σεβαστά.

«Μου προκάλεσε σοκ όταν είδα ποια είναι η μεταχείριση αυτών των προσφύγων και των μεταναστών, αυτό δεν είναι αποδεκτό», είπε ο Μπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Όλες οι χώρες έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν για να σωθούν από πολέμους και διωγμούς, επομένως πρέπει να επιδείξουμε ευσπλαχνική ηγεσία», συνέχισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Οι άνθρωποι αυτοί «πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια» και σεβασμό των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους», ανέφερε ο Μπαν.

Παράλληλα, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες σημείωσε ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες είναι οικογένειες από τη Συρία.

«Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος από το θέαμα των προσφύγων, ανάμεσά τους οικογένειες και παιδιά, που έχουν ήδη υποφέρει τόσο πολλά, να παρεμποδίζονται από το να εισέλθουν στην ΕΕ με αντλίες νερού και δακρυγόνα» σημείωσε ο Γκουτιέρες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «μεμονωμένα μέτρα από μεμονωμένες χώρες δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά θα επιδεινώσουν μία ήδη χαοτική κατάσταση».

Ο Γκουτιέρες κάλεσε τις Αρχές της Ουγγαρίας να εξασφαλίσουν την «απρόσκοπτη πρόσβαση» των ανθρώπων αυτών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τους διωγμούς.

Σημείωσε ότι η Σερβία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αριθμό των προσφύγων, δεδομένης της ροής ανθρώπων που χρειάζονται τη διεθνή προστασία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UNHCR.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άψογος ο Τσιτσιπάς, έκλεισε θέση στους «16» της Ρώμης (2-0)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε πολύ εύκολα του Κάμερον Νόρι με 2-0 σετ (6-2, 7-6) και προκρίθηκε στη φάση των «16» του ATP Masters 1000 της Ρώμης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024