Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες νεκροί από κατάρρεση γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας

Δεκάδες νεκροί από κατάρρεση γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 180 τραυματίστηκαν λόγω της κατάρρευσης γερανού στο Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, λίγες εβδομάδες πριν το ετήσιο προσκύνημα (Χατζ). Σκηνές πανικού με ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν επικράτησαν στο Μεγάλο Τέμενος, το ήταν κατάμεστο από πιστούς για την προσευχή της Παρασκευής. Φωτορεπορτάζ

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν λόγω της κατάρρευσης γερανού στο Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.

Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, Παρασκευή, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων.

Το ετήσιο προσκύνημα (Χατζ) αναμένεται αργότερα εντός του μήνα και οι σαουδαραβικές αρχές προετοιμάζονται για την άφιξη εκατομμυρίων μουσουλμάνων στη Μέκκα.

Η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Σαουδικής Αραβίας με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ανέφερε ότι 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 184 τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Προσέθεσε επίσης ότι ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο μετά την «πτώση ενός γερανού στο Μεγάλο Τέμενος».

Mία ώρα νωρίτερα, η Αρχή Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για «μέτριας έντασης έως ισχυρές βροχοπτώσεις» και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν κεραυνό που ενδεχομένως να έπληξε το γερανό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη έρευνας.

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους, όπου φαίνεται πως κατέπεσε τμήμα του γερανού.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube διακρίνονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και τρέχουν πανικόβλητοι λίγο αφότου ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Ένα σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για το Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες επέκτασης του τεμένους προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί έως και 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε φορά και στον χώρο έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά πολλοί γερανοί που χρησιμοποιούνται στις εργασίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024