Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Εξευτελιστικές συνθήκες σε ουγγρικό κέντρο προσφύγων

Βίντεο: Εξευτελιστικές συνθήκες σε ουγγρικό κέντρο προσφύγων

Τις συνθήκες κάτω από τα όρια ανθρώπινης αξιοπρέπειας που επικρατούν σε κέντρο για πρόσφυγες στην Ουγγαρία δείχνει βίντεο που τραβήχτηκε προ ημερών. Η διανομή φαγητού γίνεται με τους πρόσφυγες να συνωστίζονται πάνω στα κάγκελα για -κυριολεκτικά- ένα κομμάτι ψωμί ενώ οι αστυνομικοί πετούν σακούλες στον αέρα...

Τις συνθήκες κάτω από τα όρια ανθρώπινης αξιοπρέπειας που επικρατούν σε κέντρο για πρόσφυγες στην Ουγγαρία δείχνει βίντεο που τραβήχτηκε προ ημερών, μετά την κατακραυγή της στάσης της ουγγρικής κυβέρνησης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι εικόνες προέρχονται από τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη στο α’ κέντρο προσφύγων του ουγγρικού Ρόσκε, στα σύνορα με τη Σερβία. Τις εικόνες κατέγραψε Αυστριακή που είχε φτάσει στο κέντρο με ομάδα που παρέδωσε φορτία τροφίμων.

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο χωρίζονται από τους αστυνομικούς που διανέμουν το φαγητό με κάγκελα. Οι πρόσφυγες συνωστίζονται, ο ένας πάνω στον άλλον, στα κάγκελα απλώνοντας τα χέρια για -κυριολεκτικά- ένα κομμάτι ψωμί.

Οι αστυνομικοί αναγκάζονται όμως να καταφύγουν και στην παράλληλη… μέθοδο να πετάξουν τις σακούλες με το φαγητό δεξιά και αριστέρα στο πλήθος. Όσοι βρίσκονται στο πίσω μέρος, παιδιά και ενήλικες, τρέχουν από το ένα σημείο στο άλλο για να πιάσουν στον αέρα τη σακούλα.

Σε δεύτερο βίντεο, με την ίδια κατάσταση, φαίνεται και το περιεχόμενο της σακούλας: Μόνο ένα κομμάτι ψωμί.

Ο αριθμός των προσφύγων που κινείται αυτήν την εβδομάδα στο λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο έχει αγγίξει επίπεδα ρεκόρ.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, πάντως, επιμένει ότι οι Αρχές θα λάβουν ακόμα αυστηρότερα μέτρα, για την επιβολή της τάξης.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μετανάστες εξεξέρθησαν, κατέλαβαν σιδηροδρομικούς σταθμούς, οι αστυνομικοί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν χωρίς τη χρήση βίας» είπε ο Ορμπάν μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέρνερ.

Ο ίδιος είπε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου όσοι προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα, θα συλλαμβάνονται.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024