Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αριθμός-ρεκόρ 10.000 προσφύγων από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ σε 48 ώρες

Αριθμός-ρεκόρ 10.000 προσφύγων από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ σε 48 ώρες

Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει τις τελευταίες δύο ημέρες στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής -το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων που έχει φθάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Ακόμη και με γκλομπ επιχείρησαν να εμποδίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ τη μαζική είσοδο προσφύγων, οι οποίοι το τελευταίο διήμερο εκτός των άλλων είχαν να αντιμετωπίσουν και τη δυνατή βροχή.


Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει τις τελευταίες δύο ημέρες στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών που έχει φθάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με παρατηρητές και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ακόμη και με γκλομπ επιχείρησαν να εμποδίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ τη μαζική είσοδο των προσφύγων στο έδαφος της χώρας, ωστόσο, λόγω της βροχής και του μεγάλου συνωστισμού στην ουδέτερη ζώνη, υποχώρησαν και επέτρεψαν σε μεγάλες ομάδες προσφύγων να περάσουν τα σύνορα.

Οι πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, εκτός των άλλων, είχαν να αντιμετωπίσουν και τη δυνατή βροχή και πολλοί από αυτούς προσπάθησαν να καλυφθούν με πλαστικές σακούλες και πανιά, περιμένοντας, ακόμη ακόμα και για ώρες μέσα στις λάσπες για να περάσουν τη συνοριακή γραμμή και να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Οι πρόσφυγες, με το που εισέρχονται στη Γευγελή, στοιβάζονται κυριολεκτικά κυρίως σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν στο Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία.

Από την Τετάρτη απεργούν οι μηχανοδηγοί τρένων στην ΠΓΔΜ, διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας του και το μόνο δρομολόγιο που διεξάγεται είναι αυτό μεταξύ Γευγελής-Ταμπάνοβτσε για τη μεταφορά προσφύγων.

Ωστόσο, λόγω της απεργίας, το δρομολόγιο αυτό γίνεται με περιορισμένο αριθμό τρένων, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβάζονται σε λεωφορεία, αλλά και σε ταξί για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, που τους μεταφέρουν μέχρι τα σύνορα με τη Σερβία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024