Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλωσήλθατε στη Γερμανία: Συγκινητική υποδοχή χιλιάδων προσφύγων

Καλωσήλθατε στη Γερμανία: Συγκινητική υποδοχή χιλιάδων προσφύγων

Με χαμόγελα, το «καλωσήλθατε» γραμμένο με σχέδια και χρώματα σε κάρτες, καραμέλες και αρκουδάκια για τα παιδιά μαζί με τρόφιμα και ρούχα υποδέχονται Γερμανοί πολίτες τους πρόσφυγες που φθάνουν εξαντλημένοι στον σταθμό του Μονάχου και άλλων πόλεων. Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο το Μόναχο αναμένεται να έχει δεχθεί συνολικά 10.000 πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή, κονβόι ιδιωτικών οχημάτων περνά από Αυστρία στην Ουγγαρία για να παραλάβει «μετέωρους» πρόσφυγες και να τους μεταφέρει στην δυτική Ευρώπη. Φωτορεπορτάζ

Με ζεστά χαμόγελα, το «καλωσήλθατε» γραμμένο με σχέδια και χρώματα σε κάρτες, καραμέλες και αρκουδάκια για τα παιδιά μαζί με τρόφιμα και ρούχα υποδέχονται Γερμανοί πολίτες και εθελοντές τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν εξαντλημένοι από την Ουγγαρία, μέσω Αυστρίας, στον σταθμό του Μονάχου.

Την ίδια στιγμή, κονβόι ιδιωτικών οχημάτων περνά από Αυστρία στην Ουγγαρία για να παραλάβει «μετέωρους» πρόσφυγες και να τους μεταφέρει στην δυτική Ευρώπη. Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία ακτιβιστών που συνοδεύεται από το hashtag #refugeeconvoy.

Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο το Μόναχο αναμένεται να έχει δεχθεί συνολικά 10.000 πρόσφυγες, πολίτες κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ανάλογο ζεστό καλωσόρισαμα περιμένει ττους σταθμούς του Ντόρμουντ, της Φρανκφούρτης και άλλων γερμανικών πόλεων, καθώς και στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου έφθασαν το Σάββατο 6.780 πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στην μεγάλη ομάδα που ξεκίνησε πορεία πεζή από τη Βουδαπέστη προς τα αυστριακά σύνορα μετά το πολυήμερο μπλόκο στον σταθμό Κελέτι της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Η πιο «ευαίσθητη» άφιξη ήταν νεογνό που γεννήθηκε πρόωρα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης την περασμένη Τρίτη. Το κοριτσάκι έφθασε στη Γερμανία με τον ομφάλιο λώρο να μην έχει κοπεί ακόμα και χρειάστηκε επείγουσα ιατρική φροντίδα.

«Το μωρό βρίσκεται στη θερμοκοιτίδα και η κατάσταση της υγείας εξελίσσεται καλά δεδομένων των συνθηκών» δήλωσε η υπουργός Υγείας της τοπικής κυβέρνησης.

Η γερμανική πόλη ανέμενε άλλους 4.000 πρόσφυγες την Κυριακή -οι πρώτοι 1.200 έφθασαν τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά τα τρένα τους δεν σταμάτησαν και συνέχισαν κατευθείαν προς άλλες γερμανικές πόλεις, περιλαμβανομένης της Φρανκφούρτης, ώστε να μειωθεί η πίεση στο Μόναχο.

Ήταν τόσοι πολλοί εκείνοι που ήθελαν να πουν το «καλωσήλθατε» στους πρόσφυγες στον σταθμό του Μονάχου που η αστυνομία αναγκάστηκε να σπρώξει πιο πίσω τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για να εξασφαλίσει περισσότερο χώρο για τους πρόσφυγες που έφθαναν στον σταθμό, ενώ εθελοντές δεν δέχονταν άλλες δωρεές σε ρούχα καθώς δεν μπορούσαν να τις διαχειριστούν.

Μετά την άφιξή τους, οι πρόσφυγες οδηγούνται σε σκηνές για ιατρικό έλεγχο και εν συνεχεία οδηγούνται με λεωφορεία σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (συνεδριακά κέντρα, σχολικές αίθουσες και άλλους μεγάλους χώρους) όπου θα στεγαστούν προσωρινά.

Η Γερμανία δεν αναρωτιέται σε πόσους πρόσφυγες αντέχει να δώσει καταφύγιο, αλλά πώς μπορεί να τους κάνει να νοιώσουν επιτέλους ασφαλείς, δήλωσε ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ρίτερ εκφράζοντας ικανοποίηση και έκπληξη για το πόσο αποτελεσματικά ανταποκρίθηκε η πόλη στην κρίση.

Ε.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024