Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία «κρατά ανοιχτές» τις πόρτες στους πρόσφυγες, επιτίθεται στην ΕΕ

Η Τουρκία «κρατά ανοιχτές» τις πόρτες στους πρόσφυγες, επιτίθεται στην ΕΕ

Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να κρατά ανοιχτές τις πόρτες της στους πρόσφυγες δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εγκαλούσε την Ευρώπη ότι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο μεταναστών». Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, εν τω μεταξύ, ότι συνελήφθησαν τέσσερις Σύροι σε σχέση με το προσφυγικό δράμα στις ακτές της Αλικαρνασσού.

Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να κρατά ανοιχτές τις πόρτες της στους πρόσφυγες, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εγκαλούσε την Ευρώπη ότι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο μεταναστών».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωησης μεταδίδουν, εν τω μεταξύ, ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε σχέση με το προσφυγικό δράμα στις ακτές της Αλικαρνασσού, όπου έχασαν τη ζωή τους δώδεκα πρόσφυγες, ανάμεσά τους ο μικρός Αϊλάν Κουρντίς.

Το πρακτορείο Dogan ανέφερε ότι κρατούνται από το απόγευμα της Τετάρτης τέσσερις Σύροι, ανάμεσά τους καπετάνιος, με την υποψία ότι οργάνωσαν το πέρασμα της βάρκας προς την Κω. Οι συλληφθέντες έως αυτήν τη στιγμή ανακρίνονται.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο μεταναστών», αντιδρώντας στις φωτογραφίες του μικρού Σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε πνιγμένος στα τουρκικά παράλια.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών, μοιράζονται την ευθύνη για κάθε νεκρό πρόσφυγα» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Το σώμα ενός μικρού παιδιού τριών ετών ξεβράζεται στις παραλίες μας. Δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα;» είπε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες την παραμονή συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Στη Μεσόγειο δεν πνίγονται μόνο οι μετανάστες, αλλά και η ανθρωπιά μας» επέμεινε ο Ερντογάν, ο οποίος καταγγέλλει συστηματικά την άρνηση ευρωπαϊκών χωρών να υποδεχθούν περισσότερους Σύρους πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής «ανοικτών θυρών» φιλοξενεί σήμερα σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα τους.

«Δεν εγκαταλείψαμε τους ανθρώπους που διέφευγαν από τις βόμβες διότι είμαστε άνθρωποι» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024