Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές τον Δεκέμβριο στην Ισπανία ανακοίνωσε ο Ραχόι

Εκλογές τον Δεκέμβριο στην Ισπανία ανακοίνωσε ο Ραχόι

Έπειτα από μήνες αβεβαιότητας για το πότε θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, έδωσε τελικά την Πέμπτη μία πολύ «πιθανή ημερομηνία»: στις 20 Δεκεμβρίου. Θα προηγηθούν οι κρίσιμες καταλανικές εκλογές.

Έπειτα από μήνες αβεβαιότητας για το πότε θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας έδωσε τελικά την Πέμπτη μία πολύ «πιθανή ημερομηνία»: στις 20 Δεκεμβρίου.

«Μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός θα εξαγγείλω εκλογές. Δεν μπορώ να σας πω την ακριβή ημερομηνία, αλλά θα διεξαχθούν μέσα στον Δεκέμβριο», δήλωσε αρχικά ο Ραχόι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο ηγέτης του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) έπρεπε να δεχθεί επανειλημμένως ερωτήματα επί του θέματος, για να αποκαλύψει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να βρει την πιο ευνοϊκή στιγμή για τη διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες όπως σχολιάζει η El Pais θα αποτελέσουν μία κρίσιμη καμπή της ισπανικής πολιτικής.

Για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της Ισπανίας στη δημοκρατία, αφότου έλαβε τέλος η δικτατορία του Φράνκο το 1975, δύο κόμματα, πλην του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών (PSOE), διεκδικούν σοβαρό μερίδιο στην εξουσία, έστω και υπό το σχήμα κυβερνητικών συνασπισμών.

Εκτός από την άνοδο των Podemos και των Ciudadanos, ο Ραχόι θα βρεθεί επίσης αντιμέτωπος με τις περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, στις 27 Σεπτεμβρίου, τις οποίες ο καταλανός ηγέτης Αρτούρ Μας «βλέπει» ως de facto δημοψήφισμα για το αποσχιστικό κίνημα: εάν ο συνασπισμός του Μας φέρει μία καθαρή νίκη σε αυτές τις εκλογές, η Καταλoνία θα μπορούσε μονομερώς να κηρύξει ανεξαρτησία.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, ο ισπανός πρωθυπουργός υπήρξε για μία ακόμη φορά κατηγορηματικός: «Η ανεξαρτητοποίηση της Καταλoνίας δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι ανοησίες».

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024