Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Έως 3,3 δισ. ευρώ το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων το 2016

Γερμανία: Έως 3,3 δισ. ευρώ το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων το 2016

Από 1,8 έως 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016 αναμένεται να κοστίσει στο Βερολίνο η φιλοξενία των προσφύγων σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη η Αντρέα Νάλες, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της η Αντρέα Νάλες, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας. Τα έξοδα θα καλύπτουν πρωταρχικά την ασφάλεια και τις κοινωνικές δαπάνες, μαθήματα γερμανικής γλώσσας, βοήθεια για εύρεση νόμιμης εργασίας και κοινωνικά προνόμια για τους ανέργους

Από 1,8 έως 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016 αναμένεται να κοστίσει στο Βερολίνο η φιλοξενία των προσφύγων σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη η Αντρέα Νάλες, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της η Αντρέα Νάλες, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας.

Τα έξοδα θα καλύπτουν πρωταρχικά την ασφάλεια και τις κοινωνικές δαπάνες, μαθήματα γερμανικής γλώσσας, βοήθεια για εύρεση νόμιμης εργασίας και κοινωνικά προνόμια για τους ανέργους, ανέφερε η υπουργός στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus. Η κ. Νάλες τόνισε πως η Γερμανία έχει το περιθώριο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες, με δεδομένο ότι έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας και πιο δυναμική οικονομία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτά τα έξοδα είναι πιθανόν να αυξηθούν σε περίπου 7 δισεκ. ευρώ έως το 2019 προέβλεψε η υπουργός, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυγούστου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, περίπου 800.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες υπολογίζεται να φτάσουν στην χώρα έως το τέλος του χρόνου, αριθμός σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το 2014.

Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι 2.200 άνθρωποι οι οποίοι ζητούν άσυλο στη χώρα έφτασαν μέσα σε 24 ώρες – από το πρωί της Δευτέρας – στη Βαυαρία, περνώντας τα σύνορα με την Αυστρία. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και προσφύγων που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από την αστυνομία της Βαυαρίας, από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, διευκρίνισε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Μιλώντας για τη μεταναστευτική κρίση ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται σε μια «πάρα πολύ αμήχανη και δυσάρεστη» θέση με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Τη Δευτέρα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι εάν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων, τότε η ζώνη ελεύθερης μετακίνησης του Σένγκεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το να εγκαταλείψουμε τα ανοιχτά σύνορα θα αποτελούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης» τόνισε σε χωριστές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα WestDeutsche Allgemeine Zeitung, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη τώρα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024