Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: Έτοιμο το πρώτο τμήμα του φράχτη για τους μετανάστες

Ουγγαρία: Έτοιμο το πρώτο τμήμα του φράχτη για τους μετανάστες

Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, το οποίο πιστεύει ότι θα εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη χώρα, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας. «Το πρώτο τμήμα του μεθοριακού φράχτη ολοκληρώθηκε δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, το οποίο πιστεύει ότι θα εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη χώρα, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας.

«Το πρώτο τμήμα του μεθοριακού φράχτη ολοκληρώθηκε δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο φράχτης, ο οποίος αποτελείται από σιδερένιο συρματόπλεγμα, εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων όμως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν αποτελεί εμπόδιο για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ουγγαρία. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με έναν δεύτερο φράχτη από πασσάλους, ύψους τεσσάρων μέτρων, η ανέγερση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Το σχέδιο για την κατασκευή του φράχτη, το οποίο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το ουγγρικό Κοινοβούλιο στις 6 Ιουνίου, θα χρειαστεί πολλούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως.

Η Ουγγαρία έχει δεχθεί έντονη κριτική για την κατασκευή του συγκεκριμένου φράχτη. Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) προειδοποίησε ότι εντείνει το πρόβλημα της διακίνησης ανθρώπων. Η κυβέρνηση ωστόσο επιμένει στη σκληρή γραμμή σε αυτό που ο δεξιός πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θεωρεί πως συνιστά απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, την ευημερία και την ταυτότητα.

Σύμφωνα με τον IOM, 1.500 με 2.000 άνθρωποι παίρνουν κάθε μέρα τον δρόμο που οδηγεί στην Ουγγαρία, μέσω Ελλάδας, ΠΓΔΜ και Σερβίας. Υπάρχει μάλιστα η «ρεαλιστική πιθανότητα» ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στους 3.000 ανά ημέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024