Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δύο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη κατά αστυνομίας και προξενείου των ΗΠΑ

Δύο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη κατά αστυνομίας και προξενείου των ΗΠΑ

Βομβιστική επίθεση έπληξε τα ξημερώματα αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ατόμων και μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές. Σε δεύτερο περιστατικό -για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις άμεσης διασύνδεσης- δύο άγνωστοι άνοιξαν το πρωί πυρ μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη πριν διαφύγουν. Τα κίνητρα είναι άγνωστα, όμως η ένταση με φόντο το βόρειο Ιράκ και το κουρδικό -και την έναρξη επιχειρήσεων αμερικανικών αεροσκαφών από το Ιντσιρλίκ- είναι απτή στη χώρα.

Βομβιστική επίθεση έπληξε τα ξημερώματα αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ατόμων και μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Σε δεύτερο περιστατικό -για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις άμεσης διασύνδεσης- δύο άγνωστοι άνοιξαν το πρωί πυρ μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη πριν διαφύγουν.

Τα κίνητρα είναι άγνωστα, όμως η ένταση με φόντο το βόρειο Ιράκ και το κουρδικό -και την έναρξη επιχειρήσεων αμερικανικών αεροσκαφών από το Ιντσιρλίκ- είναι απτή στη χώρα.

Στην Κωνσταντινούπολη, η βομβιστική επίθεση με στόχο το αστυνομικό τμήμα σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στο Σουλτάνμπεϊλι, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ από την φωτιά κατέρρευσε μέρος του τριώροφου κτιρίου που στέγαζε το αστυνομικό τμήμα. Η πυρκαγιά ήταν τέτοια που επίσης προκάλεσε ζημιές σε γειτονικά κτίρια και έκαψε περίπου 20 παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Στο δεύτερο περιστατικό, δύο άγνωστοι άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας πυρ μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και διέφυγαν μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Το προξενείο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ευρωπαϊκής πλευράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, επρόκειτο για έναν άνδρα και για μία γυναίκα. Για την επίθεση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη καμία ομάδα.

Λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως η γυναίκα που ενεπλάκη στην επίθεση τέθηκε υπό κράτηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024