Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσωρινή διακοπή πτήσεων στο Φιουμιτσίνο λόγω καπνού από φωτιά

Προσωρινή διακοπή πτήσεων στο Φιουμιτσίνο λόγω καπνού από φωτιά

Οι αναχωρήσεις των πτήσεων από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης ανεστάλησαν προσωρινά την Τετάρτη, εξαιτίας του πυκνού καπνού από φωτιά που έχει ξεσπάσει σε παρακείμενη περιοχή. Η πυρκαγιά έκαιγε πευκοδάσος κοντά στο αεροδρόμιο. Περιορισμένες και οι αφίξεις. Το απόγευμα της Τετάρτης οι απογειώσεις αεροσκαφών ξανάρχισαν.

Οι αναχωρήσεις των πτήσεων από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης ανεστάλησαν προσωρινά την Τετάρτη, εξαιτίας του πυκνού καπνού από φωτιά που έχει ξεσπάσει σε παρακείμενη περιοχή. Η πυρκαγιά έκαιγε πευκοδάσος κοντά στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι έχει μειωθεί επίσης ο αριθμός των αφίξεων.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι απογειώσεις αεροσκαφών ξανάρχισαν.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι η το αεροδρόμιο πλέον λειτουργεί κανονικά και ότι ήδη αναχώρησε μια πτήση με προορισμό την Αγκόνα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα από τα πευκοδάση, τα οποία βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο. Ο δήμαρχος του Φιουμιτσίνο, σε δήλωσή του στην Corriere della Sera, είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση «πολύ σοβαρή». Έκλεισαν, επίσης, ορισμένοι δρόμοι.

Τουλάχιστον έξι ομάδες πυροσβεστών, μαζί με εκείνους που εδρεύουν στο αεροδρόμιο, κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία εκτεινόταν σε μέτωπο μήκους ενός χιλιομέτρου. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν επίσης δύο αεροσκάφη Canadair και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο είχε επίσης κλείσει τον περασμένο Μάιο, πάλι εξαιτίας φωτιάς, η οποία είχε εκδηλωθεί στον τερματικό σταθμό 3. Λειτουργούσε κανονικά από τις 17 Ιουλίου.

Από τα μεγαλύτερα της Ρώμης, το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο βρίσκεται στα δυτικά της ιταλικής πρωτεύουσας και περιβάλλεται από πάρκα και δάση.

H Alitalia ενημέρωσε μέσω Twitter για τη διακοπή των πτήσεων, καθώς και για την επανέναρξή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024