Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: Θετικό βήμα η συμφωνία για την Ελλάδα, θα χρειαστούν και άλλα βήματα

Ομπάμα: Θετικό βήμα η συμφωνία για την Ελλάδα, θα χρειαστούν και άλλα βήματα

Τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές καλωσόρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «θετικό βήμα», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί κι άλλη δουλειά, κάτι που ερμηνεύεται ως αναφορά σε δράση για το χρέος. Τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες.

Τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές καλωσόρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «θετικό βήμα», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί κι άλλη δουλειά, κάτι που ερμηνεύεται ως αναφορά σε δράση για το χρέος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί τη συμφωνία ως «ένα θετικό βήμα που θα μπορούσε να στηρίξει μία επιστροφή στην ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα», ωστόσο σημείωσε ότι θα «χρειαστεί και άλλη δουλειά».

Αν και ο Ομπάμα δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, οι ΗΠΑ έχουν ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ήρθε μετά από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο αμερικανός πρόεδρος με ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα της Ελλάδας, αλλά και του Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και με την Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού δήλωσε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024